Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 17:47

Δήλωση Κώστα Μπάρκα για τους πεσόντες εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς, πατριώτες της Κρυοπηγής

Υποκλινόμαστε στη θυσία και τιμούμε τη μνήμη των πεσόντων συμπατριωτών μας, εκτελεσθέντων από το μίσος και τον φανατισμό των αρνητών της αξίας της ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν της θυσίας των ηρώων αυτών, οι γενιές που ήρθαν αγωνίστηκαν με κόπο να φανούν αντάξιοι της θυσίας τους. Αλλού τα καταφέραμε, αλλού έχουμε δρόμο ακόμη. Η παρακαταθήκη που μας άφησε η θυσία των εκτελεσθέντων Κρυοπηγιωτών είναι να μην αφήσουμε το μίσος και τον σκοταδισμό να καθορίσει το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι μια διαρκής υποχρέωση απέναντι στους νεκρούς μας.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική καμπή, που αντιμετωπίζουμε ως ανθρωπότητα έναν άγνωστο εχθρό. Είναι στο χέρι μας να αντιπαρατεθούμε με εφόδιά μας την αξία της ανθρώπινης ζωής, την αξιοπρέπεια, την προσφορά στον συνάνθρωπο, την ειρηνική συνύπαρξη. Είναι τα έργα της Ειρήνης, τα έργα που θα καταφέρουμε όλοι μαζί ως ανθρωπότητα, αυτά που δίνουν κάθε στιγμή που περνά, αξία στη θυσία των πεσόντων παιδιών της μαρτυρικής Κρυοπηγής.

Προηγούμενο Άρθρο

Δήλωση Στέργιου Γιαννάκη για τους πεσόντες εκτελεσθέντες της Κρυοπηγής

Επόμενο Άρθρο

Με πίστη και χωρίς κόσμο έγινε η ακολουθία του Επιταφίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...