Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 22:44

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο επισκευής των κρηπιδωμάτων παράλιου μετώπου Πρέβεζας

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δημάρχου και Προέδρου του Δημ.Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας κ. Νικόλαου  Γεωργάκου και του κ. Παναγιώτη Κωσταντίνου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της αναδόχου εταιρίας “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΤΕ”, παρουσία της Δ/ντριας Τ.Υ του Δήμου κ. Κωσταντίνας Μωραϊτη, η σύμβαση του μεγάλου έργου: “Επισκευή κρηπιδωμάτων παράλιου μετώπου Πρέβεζας”.

Το έργο προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ θα επιλύσει το πρόβλημα των καθιζήσεων και διαβρώσεων που παρουσιάζει η παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται παρεμβάσεις στο παραλιακό λιθόκτιστο μέτωπο το οποίο θα αποκατασταθεί με τοποθέτηση σακολίθων από σκυρόδεμα και απόφραξη των οπών που έχουν δημιουργηθεί από την αφαίρεση των λίθων του λιθόκτιστου μετώπου καθώς και η κατά περίπτωση πλήρωση των κενών με ύφαλο σκυρόδεμα.

Στο έργο εντάσσεται ακόμη κατασκευή εξέδρας σε πρόβολο για την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, η οποία θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες για την ασφάλεια και την εξυπηρέτησή τους υποδομές.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ανέφερε σχετικά:

“Με ιδιαίτερη χαρά υπογράφουμε σήμερα την σύμβαση για την κατασκευή ενός έργου το οποίο όχι μόνο θα  αναβαθμίσει την εικόνα αλλά  θα διευρύνει και τις δυνατότητες του παραλιακού μετώπου της Πρέβεζας.

Πέραν του ότι θα αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα καθιζήσεων και διαβρώσεων, το κομμάτι αυτό που αποτελεί την “βιτρίνα” της πόλης μας θα γίνει ακόμη πιο όμορφο, πιο λειτουργικό και πιο ελκυστικό για  όλους εμάς τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες  της Πρέβεζας.

Η αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης αλλά και του λιμανιού μας που διαχρονικά αποτελούν σημεία αναφοράς για τον τόπο μας, μαζί με άλλα πολλά έργα υποδομών και ανάπλασης που  έχουν δρομολογηθεί ή ήδη κατασκευάζονται, θα ανοίξουν νέους δρόμους στην  στοχευμένη ανάπτυξη της πόλης μας και ολόκληρου του Δήμου προστατεύοντας το περιβάλλον, αναδεικνύοντας την ιστορία και τον πολιτισμό και προβάλλοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του “.

Προηγούμενο Άρθρο

Πρέβεζα: Οι νέοι αριθμοί κλήσης της Πυροσβεστικής

Επόμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 1112 νέα κρούσματα, 34 θάνατοι και 445 διασωληνωμένοι

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...