Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 23:37

Τσιόδρας για εμβόλια: Τρία τα ελπιδοφόρα – Καλά αποτελέσματα στις 2 πρώτες φάσεις

Για τα εμβόλια του κορονοϊού ρωτήθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση που έκανε από κοινού με τον πρωθυπουργό για το  lockdown. Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι από τα εμβόλια τρία είναι τα πιο ελπιδοφόρα. «Περιμένουμε ανακοινώσεις είτε στα τέλη Νοεμβρίου είτε στις αρχές Δεκεμβρίου. Ήδη έχουν φτάσει στις μελέτες φάσης 3 και στις μελέτες της φάσης 1 και 2 έχουμε καλά αποτελέσματα σε μικρούς πληθυσμούς πολιτών».

Υπάρχει μια πλατφόρμα που περιλαμβάνει πάνω από 200 εμβόλια, είπε ακόμα και τα εμβόλια αυτά έχουν διαφορετική κατασκευή το καθένα και θα πρέπει να δοθούν με ειδικό σχεδιασμό. Είπε ακόμα ότι ο υπουργός Υγειας τον τελευταίο μήνα έχει αναλωθεί σε έναν σχεδιασμό της εμβολιαστικής προσπάθειας που θα ακολουθήσει διεθνή πρότυπα.

«Ήδη», είπε, «έχουν καταρτισθεί οι κατηγορίες των πολιτών που θα εμβολιαστούν πρώτοι».

Συμμετέχουμε σε όλα τα φόρα και ενημερωνόμαστε ώστε η κοινή προσπάθεια να γίνει ισόνομα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είπε επίσης.

«Θεωρώ ότι η προσπάθεια για το εμβόλιο θα περπατήσει αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμα πότε θα έχουμε τις πρώτες δόσεις στο τέλος του χρόνου και στις αρχές του επομένου».

«Το εμβόλιο θα είναι καταλυτικό στην καταπολέμηση της πανδημίας», είπε κλείνοντας.

Προηγούμενο Άρθρο

Lockdown έως τις 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Τσιόδρας: Ιστορικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

Επόμενο Άρθρο

Διαδικτυακά τα μαθήματα από το Φροντιστήριο Φιλολογικών Μαθημάτων της Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...