Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 21:38

Τρεις απρόσμενοι επισκέπτες στον Βοτανικό Κήπο

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στον Βοτανικό Κήπο.

Ο λόγος για τρία πτηνά, που όπως μας μετέφεραν όσοι τα είδαν, πρέπει να είναι μία μητέρα και τα δύο μικρά της που τα μάθαινε να πετούν.

Οι τρεις αυτοί απρόσμενοι επισκέπτες είναι κουκουβάγιες και φυσικά προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη σε όσους βρίσκονταν στον Βοτανικό, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να τα φωτογραφίσουν.

Ο Βοτανικός κήπος, που πρόσφατα καθαρίστηκε έχει ήδη γίνει πόλος έλξης για αρκετούς Πρεβεζάνους, οι οποίοι κάθε απόγευμα περνούν αρκετές ώρες εκεί, απολαμβάνοντας την ηρεμία που τους προσφέρει το εξαιρετικό περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο είδος κουκουβάγιας είναι:

Ο Χουχουριστής είναι γλαυκόμορφο πτηνό της οικογενείας των Γλαυκιδών, μία από τις κουκουβάγιες που απαντούν και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Strix aluco και περιλαμβάνει 11 υποείδη.[2]

Στην Ελλάδα, απαντά το υποείδος Strix aluco aluco (Linnaeus, 1758), αλλά με πολύ πιθανή την παρουσία και του υποείδους Strix aluco sylvatica.

Είναι το κοινότερο είδος ευρωπαϊκής κουκουβάγιας , γνωστό κυρίως για την χαρακτηριστική φωνή του, ίσως την πιο οικεία από τα νυχτοπούλια που, ωστόσο, έχει συνδεθεί με κακοδαιμονίες και προλήψεις σε πολλές από τις περιοχές όπου ζει.

Πηγή: el.wikipedia.org

Δείτε το υπέροχο βίντεο:

Βίντεο – Φωτογραφίες: Δημήτρης Γκόλιας

 

Προηγούμενο Άρθρο

PILATES: Τι είναι και ποια τα οφέλη

Επόμενο Άρθρο

Η προσφορά αλληλεγγύης από τον δημοτικό συνδυασμό ‘’Ανάπτυξη Τώρα’’ συνεχίζεται

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...