Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 20:33

Το FIRE DRAGON της πυροσβεστικής στην Πρέβεζα – Πενθήμερη εκπαίδευση σε ακραίες συνθήκες (video-pics)

Μια πενθήμερη εκπαίδευση ξεκίνησε για όλους τους μόνιμους πυροσβέστες των υπηρεσιών της Πρέβεζας οι οποίοι θα επισκέπτονται σταδιακά την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πρέβεζας όπου βρίσκεται ο προσομοιωτής «Fire Dragon».

Πρόκειται για ένα όχημα που ανήκει εδώ και εφτά χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για να εκπαιδεύει τους πυροσβέστες στην κατάσβεση και διαχείριση πυρκαγιών εσωτερικών χώρων.

Όπως λέει στο On TV ο διοικητής της ΠΥ Π.Ε Πρέβεζας κ. Μικρούλης το εσωτερικό του προσομοιωτή μοιάζει με ένα κανονικό διαμέρισμα και εκεί με πραγματική φλόγα και ειδικά καπνογόνα θα δημιουργούνται συνθήκες τις οποίες οι πυροσβέστες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν.

To Fire Dragon προσφέρει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους να εκπαιδευτούν – εξοικειωθούν με τον πλήρη ατομικό εξοπλισμό τους σε ρεαλιστικές συνθήκες πυρκαγιάς που προσομοιάζει αστικούς κλειστούς χώρους. Ειδικότερα καλούνται να εφαρμόσουν επικαιροποιημένες τεχνικές πυρόσβεσης σε περιβάλλον με πραγματικές εστίες, υψηλές θερμοκρασίες και σχεδόν μηδενική ορατότητα και παράλληλα να εξασκηθούν στις ενέργειες έρευνας και διάσωσης θύματος, μετά από την παρακολούθηση ενός ιδιαίτερα εμπλουτισμένου θεωρητικού μέρους, από κατάλληλα καταρτισμένους εκπαιδευτές.

Οι περίπου 95 μόνιμοι υπάλληλοι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλου του νομού θα περάσουν αυτή την εκπαίδευση η οποία θα διαρκεί καθημερινά περίπου 8 ώρες, με τις 4 πρώτες να αφιερώνονται στη θεωρητική εκπαίδευση και οι άλλες 4 στην άσκηση προσομοίωσης.

Στην εκπαίδευση καθημερινά και στον χώρο της Π.Υ. Πρέβεζας θα υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και ιατρός.

Προηγούμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας προς την ΕΦΑ για το πρόγραμμα ”Παλαιοχριστιανική Νικόπολη”

Επόμενο Άρθρο

«Η Ασφάλεια σε Λιμενικές Εγκαταστάσεις και Αεροδρόμια: Μία Κρίσιμη Υπηρεσία για την Προστασία του Κοινού και των Υποδομών”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...