Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 2:05

Το 2 Γυμνάσιο Πρέβεζας εγκαινιάζει το χριστουγεννιάτικο χωριό του

Το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας εγκαινιάζει το «χριστουγεννιάτικο χωριό του» με εκλεκτούς  προσκεκλημένους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και την Διευθύντρια της ΔΔΕ Πρέβεζας.

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας βίωσε μια μοναδική εμπειρία εγκαινιάζοντας το δικό του χριστουγεννιάτικο χωριό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από εισήγηση του δεκαπενταμελούς του σχολείου στον Διευθυντή. Όλοι οι μαθητές από την προηγούμενη μέρα είχαν διαμορφώσει ένα ονειρεμένο σκηνικό παραμυθιού στολίζοντας συνολικά 15 χριστουγεννιάτικα δέντρα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, προσκλήθηκαν γονείς, παρόντες ήταν αρκετοί καθηγητές του σχολείου,  ενώ ξεχωριστοί-τιμητικοί καλεσμένοι ήταν η κα Φανή Μπισκανάκη, Διευθύντρια της ΔΔΕ Πρέβεζας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και η Υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Πρέβεζας κα Πανταζή Λιάνα.

Το δεκαπενταμελές και μέρος της χορωδίας και των μουσικών συνόλων του σχολείου τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η μαθήτρια του σχολείου της Γ΄ Τάξης κα Βελόνα Αντιγόνη ταξίδεψε το κοινό με τις μαγευτικές μελωδίες του αρμονίου. Εκλεκτός καλεσμένος, που με μεγάλη προθυμία θέλησε να συμμετάσχει στα εγκαίνια, ήταν ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Πρέβεζας, παλιός απόφοιτος του σχολείου, κ. Μιχάλης Μπέκας που καθήλωσε με τις μουσικές αποδόσεις με την τρομπέτα του.

Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, κ. Καρράς Άγγελος, συγκίνησε με την εισηγητική του παρέμβαση επισημαίνοντας ότι όλοι οι μαθητές του σχολείου οραματίζονται ένα ανοιχτό σχολείο ως δεξαμενή και δίαυλο επικοινωνίας με την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα. Τόσο η Διευθύντρια της ΔΔΕ Πρέβεζας όσο και ο Σεβασμιώτατος στις εξαιρετικά ουσιαστικές και γόνιμες παρεμβάσεις τους προς τα παιδιά τόνισαν ότι ως μαθητές-αυριανοί πολίτες δεν θα πρέπει ποτέ να πάψουν να ονειρεύονται και ότι χρειάζεται πάντα να εκφράζουν την αγάπη στον πλησίον τους.

Επισημαίνεται ότι στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία μαθητών, χωρίς να διαταραχθεί η άρτια λειτουργία του σχολείου. Τα μαθήματα συνεχίστηκαν κανονικά. Το κεντρικό μήνυμα του δεκαπενταμελούς του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας ήταν ότι τα Χριστούγεννα κρύβουν ένα όνειρο για τον καθένα μας, το δικό μας όνειρο και ότι αυτό δεν θα πρέπει ποτέ να πάψουμε να το διεκδικούμε.

Προηγούμενο Άρθρο

Στη Ρουμανία το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + «Climate Action starts from Local Level»

Επόμενο Άρθρο

Πληγωμένη κουρούνα βρέθηκε στο Κδαπ- Μεα “Όνειρο Ζωής” – Στάλθηκε για περίθαλψη στην ΑΝΙΜΑ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...