Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 20:26

Το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας συμμετέχει σε πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Λευκάδα

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας συμμετείχε σε πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Λευκάδα.

Η Α΄ Γυμνασίου επισκέφτηκε την Ιερά  Μονή Φανερωμένης Λευκάδας όπου οι μαθητές σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας ενημερώθηκαν για την ιστορία του μοναστηριού. Υπεύθυνη της Διδακτικής Επίσκεψης ήταν η κα Ευαγγέλου Δήμητρα, Φιλόλογος του Σχολείου. Στην συγκεκριμένη επίσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η κα Γεωργίου Κων/να, Υποδιευθύντρια του Σχολείου, Φυσικός, η κα Σερίφη Αναστασία, Θεολόγος, η κα Τσουμάνη Ελλάς, Φιλόλογος και η κα Καρυώτη Αναστασία, Φυσικός.

Η Β΄ Γυμνασίου επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Λευκάδας, όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα αξιόλογα εκθέματα. Υπεύθυνη της συγκεκριμένης Διδακτικής Επίσκεψης ήταν η κα Κατωγιάννη Αριστέα, Φιλόλογος. Επίσης, στην συγκεκριμένη Διδακτική Επίσκεψη συμμετείχαν η κα Κατωγιάννη Όλγα, Φιλόλογος, η κα Κατζιώτη Χαρά, Μαθηματικός, η κα Πίπερη Γεωργία, Καθηγήτρια Οικονομίας, η κα Μαυρογονάτου Δέσποινα, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας.

Η Γ΄ Γυμνασίου επισκέφτηκε το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού όπου οι μαθητές είχαν τη χαρά να εξοικειωθούν με το σύμπαν Σικελιανού. Υπεύθυνη της Διδακτικής Επίσκεψης ήταν η κα Ρέβελα Αργυρώ, Φιλόλογος. Στην συγκεκριμένη επίσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Κοψάρης Κοσμάς, η κα Πλακοπίτη Αναστασία, Φιλόλογος με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και ο κ. Καραγιάννης Θεοδόσης, Μαθηματικός με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

Τέτοιες δράσεις προάγουν την πολιτισμική πρόσληψη των μαθητών, ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους, τούς παροτρύνουν να συνεργάζονται στην προοπτική ενίσχυσης του συλλογικού πνεύματος. Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας.

Προηγούμενο Άρθρο

Το Επιμελητήριο θα συμμετέχει στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

Επόμενο Άρθρο

Πρόσκληση σε παρουσίαση της ταινίας “Η Χορωδία του Χαρίτωνα” από την Χορωδία Πρέβεζας “Ηχοχρώματα”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...