Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 12:22

Το ψήφισμα της ”Ανάπτυξης Τώρα” για το ξενοδοχείο καραντίνας Covid-19

ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ  ΚΑΙ  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ για  το Ξενοδοχείο καραντίνας  που θα φιλοξενήσει  επισκέπτες από τον νομό μας οι οποίοι θα διαγνωστούν θετικοί στον COVID-19  στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας. Με έκπληξη και δυσφορία παρατηρήσαμε ότι για την Π.Ε. Πρέβεζας επιλέχθηκε ένα κατάλυμα στο πιο τουριστικό και γραφικό σημείο της Πρέβεζας, στο ιστορικό κέντρο.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Η Πολιτεία έχει κάθε δικαίωμα -και καλά κάνει- να παίρνει όσα μέτρα θεωρεί απαραίτητα για την προστασία της υγείας των πολιτών. Τους ανθρώπους που θα βρεθούν -αν βρεθούν- θετικοί στον κορονοϊό, ενώ έχουν επιλέξει το Νομό Πρέβεζας για να κάνουν τις διακοπές τους, θα τους αντιμετωπίσουμε ως ασθενείς, με σεβασμό, φροντίδα και τη δέουσα στάση φιλοξενίας και προσφοράς, χωρίς να δώσουμε κανέναν δικαίωμα αμφισβήτησης στα στοιχεία της ασφάλειας και της φιλοξενίας που μας χαρακτηρίζουν ως πόλη και ως δημότες.

Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο! Δε μπορούμε όμως να μην απαιτούμε για την πόλη μας, δε μπορούμε να μην ζητούμε να απεμπλακεί το ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας από αυτή την ιστορία.

Η αρνητική εικόνα και η αίσθηση “καραντίνας” που θα δημιουργηθεί για ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Πρέβεζας, έστω κι αν δεν συντρέχουν βάσιμοι λόγοι κινδύνου, θα πρέπει δυστυχώς να θεωρείται δεδομένη. Πολλοί συνδημότες μας, πολλοί επαγγελματίες – καταστηματάρχες , σύλλογοι και άνθρωποι του τουρισμού εκφράζουν την αντίθεσή τους και την ανησυχία τους. Ταυτιζόμαστε μαζί τους.

Προτείνουμε:

  1. Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Τουρισμού και προς κάθε αρμόδιο φορέα για αλλαγή με υπουργική παρέμβαση των όρων που αφορούν ξενοδοχεία εντός αστικού ιστού.
  2. Εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια που για μια ακόμη φορά η πολιτεία αγνοεί επιδεικτικά την τοπική αυτοδιοίκηση.
  3. Επικοινωνία με την εταιρεία που διαχειρίζεται το κατάλυμα στην Πρέβεζα για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια και η αντίθεση του Δήμου στη συγκεκριμένη επιλογή.
  4. Υιοθέτηση της πρότασης άλλων περιοχών για ξενοδοχείο αναφοράς εκτός αστικού ιστού, το οποίο θα υποδειχθεί από κοινή επιτροπή που θα αποτελείται από Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο και ξενοδόχους.
  5. Υιοθέτηση της πρότασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ΕΝΠΕ για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια καταλυμάτων που θα επιλεχθούν ως σημεία καραντίνας.
  6. Στα πλαίσια ουσιαστικής αντιμετώπισης της πανδημίας επιβάλλεται η ουσιαστική και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου μας, μιας και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποδοχής και αντιμετώπισης των κρουσμάτων του Covid 19. Επομένως επιτακτική είναι η ανάγκη για άμεση στελέχωση του νοσοκομείου μας με ιατρικό προσωπικό, αναγκαίο για την κάλυψη των βασικών ειδικοτήτων υποδοχής για την πιθανή αντιμετώπιση των κρουσμάτων από τον Covid19.
  7. Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο ότι δεν μπορεί να είναι το ξενοδοχείο καραντίνας στον ιστό της πόλης πρέπει να τονίσουμε τα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και την ασφάλειας του προσωπικού.
  8. Στηρίζουμε τις ανησυχίες που εκφράζονται στην επιστολή διαμαρτυρίας των 3 συλλόγων.
  9. Περιμένουμε – απαιτούμε άμεσα την απάντηση του υπουργείου στο δίκαιο αίτημά μας.

10. Επιφυλασσόμαστε  για περαιτέρω ενέργειες σε περίπτωση αγνόησης τον δίκαιων αιτημάτων μας.

Προηγούμενο Άρθρο

Η πρόταση του Περιφερειάρχη για τις εκπτώσεις στα διόδια Πρέβεζας – Ακτίου

Επόμενο Άρθρο

Εισηγήσεις και προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας στο τοπικό συμβούλιο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...