Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, 15:28

Το τμήμα Λογιστικής Πρέβεζας αφορμή για μία δεύτερη ευκαιρία

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τον αριθμό των εισαχθέντων στο τμήμα Λογιστικής στην Πρέβεζας, αλλά και την αύξηση που υπήρξε φέτος, οι φορείς πήραν μια βαθειά ανάσα αισιοδοξίας για το μέλλον και την τελική απόφαση παραμονής του τμήματος στην πόλη μας.

Ωστόσο ένα προσωπικό μήνυμα που δεχθήκαμε στο messenger μας έκανε ακόμη πιο αισιόδοξους, αλλά πάνω από όλα υπερήφανους που έχουμε συμπολίτες μας, παραδείγματα προς μίμηση για όλους εμάς.

Το μήνυμα έλεγε το εξής:

Καλησπέρα! Με αφορμή το άρθρο “Αύξηση των εισαχθέντων στο Τμήμα Λογιστικής το 2022 σε σχέση με το 2021”, στη σελίδα “τα Πάντα για την Πρέβεζα”, ελπίζουμε να κάνεις μια αναφορά ακόμη στην εκπομπή σου για την παραμονή της σχολής στην Πρέβεζα. Και το λέω  απ’ τη μεριά μου, ως πλέον φοιτήτρια, αφού συγκέντρωσα 18.150 μόρια και πέρασα 1η στη σχολή, παρ’ όλο που πολλοί με παρότρυναν να δηλώσω σε άλλη “καλύτερη” σχολή.  Εγώ όμως επέλεξα στον τόπο μας, ίσως και λόγω υποχρεώσεων αφού δουλεύω full time και μεγαλώνω μόνη 2 παιδιά, αλλά και να στηρίξουμε τη σχολή μας και την Πρέβεζα. Συγνώμη για το θάρρος που πήρα να στείλω αυτό το μήνυμα.

 

Το παραπάνω μήνυμα ανήκει στην Μαρία Σόφη, μία γυναίκα από την Πρέβεζα, μητέρα δύο ανήλικων τέκνων 12 και 15 ετών αντίστοιχα, η οποία έπειτα από προτροπή ενός φίλου της αποφάσισε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό της.

Έτσι λοιπόν πριν από δύο χρόνια έκανε εγγραφή στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πρέβεζας, στο κλάδο Διοίκησης και Οικονομίας (Β’ και Γ’ Λυκείου) όπου μετά την αποφοίτησή της έδωσε Πανελλήνιες.

”Ήταν δύο πολύ δύσκολα χρόνια για εμένα και αυτό γιατί εργαζόμουν Full Time, πρωΐ και απόγευμα, ακόμη και τα Σάββατα, ενώ μου έμενε μία Κυριακή για να διαβάσω μόνη μου, χωρίς φροντιστήρια, έχοντας παράλληλα τις δουλειές του σπιτιού και όλες τις υποχρεώσεις των παιδιών, γιατί τα μεγαλώνω μόνη μου” δηλώνει στο onprevezanews.gr.

Η Μαρία Σόφη ήταν τελειόφοιτη του Γενικού Λυκείου, αλλά δεν είχε καταφέρει τότε να περάσει κάπου μέσω Πανελληνίων, αποφασίζοντας να γραφτεί σε ένα ΙΕΚ με αντικείμενο την πληροφορική.

Ακολούθησε ο έγγαμος βίος, η γέννηση των δύο παιδιών της, ο χωρισμός.

Και όμως η Μαρία δε το έβαλε ποτέ κάτω, στο μυαλό της είχε πάντα το όνειρο να σπουδάσει.

Βλέποντας τα τελευταία χρόνια την μάχη της παραμονής του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα ή όχι και με πίστη στον εαυτό της, έκανε το μεγάλο βήμα.

Να δώσει Πανελλήνιες και όχι απλά να δώσει, αλλά να γράψει και 18.150 μόρια που την φέρνουν στην 1η θέση των εισαχθέντων στο τμήμα Λογιστικής Πρέβεζας από τους 108 νέους σπουδαστές.

”Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ γίνεται εξαιρετική δουλειά. Οι καθηγητές είναι εκπληκτικοί. Βοήθησαν όχι μόνο όλα τα παιδιά, αλλά μας έλεγαν να δώσουμε και Πανελλήνιες γιατί έβλεπαν ότι έχουν δυνατότητες. Τους ευχαριστώ πολύ. Μάλιστα στα μαθηματικά έγραψα τον 2ο καλύτερο βαθμό από τα ΕΠΑΛ με 19,4” μας εξομολογείται η Μαρία Σόφη.

Όσον αφορά το τμήμα Λογιστικής η Μαρία μας λέει: ” Το τμήμα λογιστικής της Πρέβεζας ήταν η πρώτη μου επιλογή. Τυπικά έβαλα και όλες τις υπόλοιπες σχολές. Έτσι η πρώτη μου επιλογή έγινε πραγματικότητα και το όνειρο ξεκινά. Φοιτήτρια στην πόλη μου που αγαπώ και λατρεύω. Στην Πρέβεζα που πρέπει να παραμείνει το τμήμα και θα πρέπει όλοι μας να το στηρίξουμε’

Η Μαρία Σόφη, αποτελεί ακόμη ένα τρανό παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς. Γιατί με την πίστη της, την αγάπη της, μα πάνω από όλα με την θέλησή της κατάφερε να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό της.

Αυτές οι προσπάθειες θα πρέπει να τιμώνται από τους φορείς, πόσο μάλλον όταν μία γυναίκα και μητέρα, γίνεται ένα στήριγμα της παραμονής του τμήματος λογιστικής στην Πρέβεζα.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

ΚΔΑΠ ”Όνειρο Ζωής” – Χόρεψαν ζεϊμπέκικο και διασκέδασαν – Χαρά και συγκίνηση (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου προς τους εισαχθέντες στα Πανεπιστήμια φοιτητές του δήμου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...