Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 6:54

Το ”τελευταίο αντίο” του Κωνσταντίνου Κολιάτσου στον Μαρίνο Γαρνέλη

Ο Μαρίνος Γαρνέλης, ο “Γίγαντας” με καρδιά μικρού παιδιού “έφυγε” χθες από αυτή την ζωή. Ήρεμη δύναμη αλλά και ηγετική φυσιογνωμία. Καταξιωμένος, ικανός, μαχητής της καθημερινότητας, επιτυχημένος με ό,τι καταπιάνονταν…παντού μπροστά και πάντα “παρών” στα καλά αλλά και στα άσχημα. Ενσάρκωνε στον ύψιστο βαθμό όλες τις μεγάλες αρετές του διαχρονικού Έλληνα, την αγάπη της προόδου, τη λατρεία της σαφήνειας, την τόλμη, την αγωνιστική και ανήσυχη ψυχοσύνθεση, την εργατικότητα , το μεράκι, τη διάθεση για προσφορά…

Ηγέτης, δοτικός, με ειλικρινές ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και ανεξάντλητη λατρεία για τα περήφανα Τζουμέρκα και το Βουργαρέλι τον τόπο που αρχικά τον φιλοξένησε και ο ίδιος στη συνέχεια από την νεαρή του ηλικία έκανε “σπίτι” του. Αλλά και ένας ευγενής, χαρισματικός κι αξιοσέβαστος άνθρωπος με σπάνιο μεγαλείο ψυχής πλημμυρισμένο από πλούσια αισθήματα ανθρωπιάς, μεγάλες αρετές και αξίες δυσεύρετες στις μέρες μας.Τον θυμάμαι από όταν ήμουν παιδί στο Βουργαρέλι στις διακοπές… χαιρετούσε πάντα με το ευγενές του χαμόγελο, τον καλό του λόγο και την χαρακτηριστικά “δυνατή” χειραψία του μεταδίδοντας την αισιοδοξία του και θετική του αύρα σε όλο τον κόσμο.

Μαρίνο! Για όλους εμάς που είχαμε την τύχη και την τιμή να σε γνωρίσουμε, η απώλειά σου αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα και το κενό που αφήνεις πίσω σου είναι και θα παραμείνει ανεκπλήρωτο. Ο τόπος που αγάπησες αδειάζει οριστικά από την επιβλητική σου παρουσία αλλά το “αποτύπωμά” σου είναι και θα παραμείνει ανεξίτηλο όχι μόνο στις καρδιές των αγαπημένων σου ανθρώπων, φίλων και συνεργατών σου αλλά και πάνω στο στήθος του χρόνου, της εποχής σου και της πατρίδας σου.

Καλό ταξίδι Μαρίνο! Ελαφρύ να είναι το χώμα που σε λίγο θα σε σκεπάσει.

Κωνσταντίνος Κολιάτσος


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός Παιδεία: 26 νέα κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Σοκ στη Βόνιτσα: Απαγχονισμένος βρέθηκε 46χρονος μέσα στο σπίτι του

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...