Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 10:18

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πρέβεζας επισκέφθηκε την εταιρεία ΣΥΡΡΑΚΟ (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο υλοποίησης του project «Μαγειρική με τοπικά προϊόντα της Πρέβεζας», τη Δευτέρα 16/5/2022 πραγματοποιήθηκε σχεδιασμένη εκπαιδευτική επίσκεψη των εκπαιδευομένων στην εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων «Συρράκο» με τη συμμετοχή της παιδαγωγικής ομάδας που αποτελείται από τις Ισμήνη Καβαλλάρη, Έρρικα Κρινίτσα και Μάρθα Πλακαντωνάκη.

Η επίσκεψη περιελάμβανε οργανωμένη ξενάγηση στο χώρο παραγωγής των παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων κατά την διάρκεια της λειτουργίας του καθώς επίσης και ημιδομημένη συνέντευξη από όλους τους εκπαιδευόμενους του project με ανοιχτού τύπου ερωτήσεις προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Οι εκπαιδευόμενοι σε ρόλο «δημοσιογράφων» επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έθεσαν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα τοπικά προϊόντα που παράγει η επιχείρηση, τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, το εργατικό δυναμικό, τον τρόπο διαφήμισης και διανομής των προϊόντων σε μεγάλες πόλεις της χώρας, την ανταπόκριση των καταναλωτών της τοπικής κοινωνίας, τη στήριξη από επίσημα χρηματοδοτικά εργαλεία, το όραμα των ιδιοκτητών για τη βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησης, την προοπτική της επιχειρηματικότητας στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας καθώς επίσης και τους ορίζοντες που ανοίγει η τοπική επιχειρηματικότητα για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων.

Οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν πολλές πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή και μεταποίηση τοπικών προϊόντων και στο τέλος της επίσκεψης απόλαυσαν γευστικά το κέρασμα διαφόρων γαλακτοκομικών προϊόντων από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Η γόνιμη κι εποικοδομητική συζήτηση/συνέντευξη με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. Αχιλλέα Τέφα συνεχίστηκε τη Δευτέρα 23/5/2022 εντός του σχολείου μας, μετά από πρόσκληση των εκπαιδευομένων του project.

Ευχαριστούμε πολύ την τοπική επιχείρηση «Συρράκο» για τη ζεστή φιλοξενία και τη διάχυση τεχνογνωσίας και πολύτιμης εμπειρίας εντός και εκτός του σχολείου μας σχετικά με την τοπική επιχειρηματικότητα και την παραγωγή-μεταποίηση τοπικών προϊόντων.

ΣΔΕ Πρέβεζας


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


Προηγούμενο Άρθρο

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά πίσω από το ΔΑΚ Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Erasmus+/Etwinning ‘Eco–herit@ge matters’, Espinho, Ovar, Πορτογαλία – ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 15– 22 Mαΐου 2022

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...