Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 20:34

Το σχέδιο του Σπύρου Ριζόπουλου για να αξιοποιηθεί το “στολίδι” της λίμνης Ζαραβίνας

Στη λίμνη της Ζαραβίνας βρέθηκε ο Σπύρος Ριζόπουλος και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ανεξάρτητης Περιφερειακής Παράταξης  Ορίζοντες  Ηπείρου, στα πλαίσια του οδοιπορικού που πραγματοποίησαν στα χωριά του Πωγωνίου.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο ενημερώθηκε από τον κύριο Τάσο Γιούνη αντιδήμαρχο Πωγωνίου, για θέματα που αφορούν τη λίμνη, όπως οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί που ισχύουν, οι μελέτες που έχουν γίνει και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ευρύτερου χώρου.

Θέση των Οριζόντων Ηπείρου για τη λίμνη της Ζαραβίνας είναι αρχικά να γίνει ένα ξεκαθάρισμα όσον αφορά τους περιορισμούς ούτως ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα τι μπορεί να γίνει στα πλαίσια αξιοποίησης.

Όπως ανέφερε ο κύριος Ριζόπουλος μετά τα Προεδρικά Διατάγματα για τη λίμνη Παμβώτιδα, τις εκβολές του Καλαμά και τον Αμβρακικό Κόλπο ήρθε η ώρα να μπει στο κάδρο και η λίμνη της Ζαραβίνας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έκλεισε λέγοντας πως στόχος είναι το «στολίδι» να μην μείνει αναξιοποίητο και να γίνουν συντεταγμένες κινήσεις μέσα σε νομικά και περιβαλλοντικά πλαίσια που αφενός θα προστατεύουν τη λίμνη και το φυσικό περιβάλλον και αφετέρου θα δώσουν τη δυνατότητα αξιοποίησης και ανάπτυξης.

Τον κύριο Ριζόπουλο συνόδευαν οι υποψήφιοι της Π.Ε. Ιωαννίνων Σπύρος Υφαντής, Μάγδα Χαϊδου, Έλενα Σταύρου και Σπύρος Αθανασίου.

Προηγούμενο Άρθρο

Καθημερινοί έλεγχοι στην Ήπειρο για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών

Επόμενο Άρθρο

Έκθεση εικαστικής φωτογραφίας “Spectrum” της βραβευμένης με χρυσό μετάλλιο Βιργινίας Χορμοβίτη στην Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης στην Πρέβεζα από 5 έως 11 Αυγούστου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...