Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 16:43

Το μνημείο ψαράδων στον Παντοκράτορα εκπέμπει S.O.S (pics)

Έχουν περάσει σχεδόν 3,5 χρόνια από την ημέρα των εγκαινίων του μνημείου που είναι αφιερωμένο στους Πρεβεζάνους ψαράδες, στο ύψος του αλιευτικού καταφυγίου στον Παντοκράτορα και η σημερινή του είναι πραγματικά είναι πέρα έως πέρα τραγική.

Το μνημείο είχε δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παντοκράτορα και του Συλλόγου Ελεύθερων Αλιέων Δήμου Πρέβεζας.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ”Παντοκράτορα” Σταύρος Βλάχος είχε φιλοτεχνήσει και την πλάκα που στέκει όρθια μπροστά από το ψαροκάϊκο.

Πίσω από την πλάκα του μνημείου το ψαροκάϊκο, το οποίο κάποτε ονομάζονταν Αγ. Ιωάννης ήταν έτοιμο για καταστροφή, ενώ μετά από την πρόταση του συλλόγου το σκάφος μετενομάστηκε σε Αγ. Νικόλαος, προς τιμή του προστάτη των θαλασσών.

Τρισήμιση χρόνια μετά όμως δεν έχει γίνει οποιαδήποτε συντήρηση στο συγκεκριμένο ψαροκάϊκο με αποτέλεσμα η σημερινή του εικόνα να μην είναι η πρέπουσα.

Η καμπίνα του σκάφους έχει σαπίσει εντελώς, ενώ και η γάστρα μετά βίας στέκεται στην θέση της όπως αναφέρει ο συμπολίτης μας Άρης Νικολόπουλος, ο οποίος μας έστειλε και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Ο ίδιος μάλιστα με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν δεν γίνουν άμεσα έργα αποκατάστασης σύντομα θα μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα από ξύλα.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (05 Μαρτ. – 11 Μαρτ. 2023)

Επόμενο Άρθρο

Γ.Ν. Πρέβεζας: Συγκινητική η προσέλευση του κόσμου για να δώσουν αίμα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...