Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 4:35

Το ΚΤΕΛ Πρέβεζας μπαίνει σε νέα εποχή – Έρχεται η τηλεματική – Αναμονή τέλος (βίντεο)

Το ΚΤΕΛ Πρέβεζας Α.Ε μπαίνει σε νέα εποχή και πλέον όλα εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο εύκολα για τον επιβάτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος του ΚΤΕΛ Πρέβεζας Α.Ε Κώστα Παππά, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του onprevezanews.gr το ΚΤΕΛ μπήκε στον Β’ κύκλο δράσης του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο 4μηνο και θα παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες, όπως η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια, το έξυπνο εισιτήριο αλλά και η ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ.

”Όλα θα γίνονται πανεύκολα ακόμα και από το σπίτι. Οι επιβάτες δεν θα έχουν καθόλου αναμονή, ενώ θα γνωρίζουν πότε θα περάσει το λεωφορείο από το σημείο του βρίσκονται. Θα ελέγχουν και θα κάνουν κρατήσεις θέσεων, ενώ θα μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά μέσω web banking” είπε ο κ. Παππάς

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης, το ΚΤΕΛ της Πρέβεζας εντάχθηκε στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση επιχειρήσεων του τομέα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών για την υιοθέτηση συστημάτων και την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης πληροφόρησης του επιβατικού κοινού και ηλεκτρονικού εισιτηρίου», με το συνολικό κόστος της πράξης να αγγίζει τα 270.570 ευρώ (161.142 δημόσια δαπάνη και 107.428 ιδιωτική συμμετοχή).

Οι δαπάνες του έργου μεταξύ άλλων θα αφορούν Συστήματα Έξυπνου Εισιτηρίου, Συστήματα προγραμματισμού και βελτιστοποίησης δρομολογίων, Συστήματα Τηλεματικής & Πληροφόρησης επιβατών εντός του λεωφορείου, Συστήματα Wi-Fi εντός των οχημάτων, Πιστοποίηση υπηρεσιών ή/και διαδικασιών.

Νέα λεωφορεία νέα δρομολόγια

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Πρέβεζας Α.Ε Κώστα Παππά, το τελευταίο τρίμηνο έχουν αντικατασταθεί 8 λεωφορεία, ενώ στόχος της διοίκησης είναι η ενίσχυση των δρομολογίων από τον Απρίλιο κιόλας, στην παράκτια γραμμή από Πρέβεζα έως Πάργα καθώς και τα δρομολόγια μεγάλων αστικών κέντρων, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.”Περάσαμε δύσκολα στην Πανδημία” – Αυξήσεις και στα καύσιμα

Όπως όλος ο πλανήτης, που χτυπήθηκε από την Πανδημία του κορονοϊού έτσι και οι επιχειρήσεις.

”Περάσαμε δύσκολα. Κόψαμε δρομολόγια, το επιβατικό κοινό δεν ταξίδευε και ζήσαμε δύσκολες μέρες” μας δηλώνει ο κ. Παππάς για να συνεχίσει: ”Παρόλα αυτά δεν έγιναν αυξήσεις στα εισιτήρια σε κανένα ΚΤΕΛ της χώρας, κάτι που έχει να γίνει από το 2000” και συνεχίζει: ” Δυσκολίες αντιμετωπίσαμε και με τις τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα, όχι μόνο εμείς ως επαγγελματίες, αλλά όλοι μας”.Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Πρέβεζας Α.Ε δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον, τονίζοντας ότι το ΚΤΕΛ ως επιχείρηση θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των επιβατών.

Τέλος ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στην δικαίωση και την θετική απόφαση που εκδόθηκε από το Εφετείο Ιωαννίνων με την διαμάχη που υπήρχε με τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ.”Τρία χρόνια δε τα παρατήσαμε και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Οι επιβάτες πλέον θα μπορούν να αποβιβάζονται και να επιβιβάζονται από και προς το ΚΤΕΛ, ακόμη και μέσα στο κεντρικό ιστό της πόλης” κατέληξε ο κ. Παππάς.Να ενημερώσουμε ότι την υπόθεση της δικαστικής διαμάχης για λογαριασμό του ΚΤΕΛ την χειρίστηκε επιτυχώς ο δικηγόρος κ. Απόστολος Τάσσης.

Το ΚΤΕΛ περνάει πλέον σε μια νέα εποχή και οι υπεύθυνοι έχουν αποφασίσει ότι το ΚΤΕΛ Πρέβεζας θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά έχοντας ως εφόδια την τεχνολογία, την τεχνογνωσία και πάντα την άριστη και σωστή εξυπηρέτηση προς το επιβατικό κοινό.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

”Τρένο” τα κορίτσια του Φιλαθλητικού – Νέα νίκη εκτός έδρας στα Play off

Επόμενο Άρθρο

Δεν μπόρεσε η Νικόπολη και ηττήθηκε από την Παραμυθιά εκτός έδρας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Στράτος Ιωάννου: ” Η Π.Ε Πρέβεζα είναι έτοιμη, έχοντας λάβει όλα τα μέτρα για την πρόληψη των αντιπλημμυρικών φαινομένων”

Πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η Συνεδρίαση του Περιφερειακού  Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου […]