Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 8:19

Το κτίριο του ΔΙΚΕΠΠΕΕ Σταύρος Νιάρχος θα στεγάσει το τμήμα Λογιστικής στα Ιωάννινα;;;

Η μεταφορά του τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα έχει συγκλονίσει ολόκληρη την κοινωνία της Πρέβεζας το τελευταίο 6μηνο περίπου.

Αν και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους φορείς απέναντι στην πρόταση της Συγκλήτου, ωστόσο οι φορείς έμειναν στις αντιδράσεις, ενώ στα Ιωάννινα το Πρυτανικό Συμβούλιο είχε ορίσει 3μελή επιτροπή, η οποία θα έπρεπε να βρει και να καταθέσει πρόταση για τον χώρο που θα στέγαζε το τμήμα στα Ιωάννινα. Έτσι λοιπόν η 3μελή επιτροπή που είχε ορισθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2022, από το Πρυτανικό Συμβούλιο, βρήκε ως τον πιο κατάλληλο χώρο το κτίριο του ΔΙΚΕΠΠΕΕ Σταύρος Νιάρχος για 3 βασικούς λόγους.

  1. Το κτίριο του ΔΙΚΕΠΠΕΕ έχει ανεκμετάλλευτους χώρους που είναι πλέον κατάλληλοι για διδασκαλία μαθημάτων,
  2. Η χρήση των χώρων στο ΔΙΚΕΠΠΕΕ σημαίνει ότι η μετακίνηση του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων δεν θα επηρεάσει την εκπαιδευτική λειτουργία των υπολοίπων τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και
  3. Η συνεχής προσέλευση φοιτητών στο κτίριο του ΔΙΚΕΠΠΕΕ θα επιτρέψει τη κερδοφόρα λειτουργία του κυλικείου του, το οποίο το παρόν δεν λειτουργεί συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση εσόδων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αν όλα από τα παραπάνω πραγματοποιηθούν τότε μιλάμε για το τέλος του τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα και την μεταφορά του στα Ιωάννινα.

Οι εξελίξεις τρέχουν με τους φορείς ακόμη και σήμερα να μην έχουν ορίσει ραντεβού με την αρμόδια Υπουργό Παιδεία Νίκη Κεραμέως.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Πρέβεζας με θέμα την πρόληψη των πυρκαγιών

Επόμενο Άρθρο

Πάσχα 2022: Τα μέτρα που θα ισχύουν σε εκκλησίες και εστίαση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...