Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 16:21

Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά (βίντεο-φωτογραφίες)

Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά μαζί με σωματεία, φορείς και συνδικάτα με συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην παραλία Πρέβεζας. Στις εκδηλώσεις μνήμης συμμετείχαν εκπρόσωποι Σωματείων: Χειριστών Ν. Πρέβεζας, Επισιτισμού και Τουρισμού Πρέβεζας, Εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα Ν. Πρέβεζας, ΕΛΤΑ Πρέβεζας, Καθαριστριών Πρέβεζας και Ιονίων Νήσων, Εμποροϋπαλλήλων Πρέβεζας, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, ενώ το παρών έδωσαν Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος, στον χαιρετισμό του τόνισε πως η 1η Μάη είναι ημέρα μνήμης, περισυλλογής αλλά και αγώνα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Πρέβεζας Μαθιός Φιλιππούσης στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η 1η Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Όπως είπε, είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν. Κατήγγειλε την Κυβέρνηση για την εφαρμοζόμενη πολιτική στον τομέα της εργασίας σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι δεν θα δεχτούν να πληρώνουν τις αυξήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα και τα είδη διατροφής. Κυρίαρχο αίτημα, σύμφωνα με τον κ. Φιλιππούση, είναι οι αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούν να ζουν οι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας Παναγιώτης Λελοβίτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στους πολέμους που γίνονται για την βουλιμία των λίγων, το τέρας της ακρίβειας και του πληθωρισμού, τη μείωση της αγοραστικής δύναμης και τις κατασχέσεις πρώτων κατοικιών. Μίλησε για ολομέτωπη επίθεση στους εργαζόμενους και το χρέος των Συνδικάτων που είναι η αντίσταση και η διαμόρφωση ενός μετώπου που θα μπλοκάρει αυτή την επίθεση.

Οι απεργιακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνων  στο Μνημείο του Σταύρου Κάππα, στον Άγιο Θωμά.

Κείμενο: topikifoni.gr

Φωτογραφίες-Βίντεο: onprevezanews.gr


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Πάνος Μαργέλης – Ν’ Αγαπηθούμε Απ’ Την Αρχή – Ο τίτλος της πρώτης επαγγελματικής του δουλειάς

Επόμενο Άρθρο

Υποψηφιότητα για τις Εθνικές Εκλογές κατέθεσε ο Παύλος Φραγκούλης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...