Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 9:18

Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία, έσπασαν τον γύψο, που οι δικτάτορες έβαλαν στην Ελλάδα, τον Απρίλη του ’67.

Το κυρίαρχο σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αλλά και η απαίτηση για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ συμπύκνωσαν τις διεκδικήσεις και τα οράματα του ελληνικού λαού. Οι νεκροί του Πολυτεχνείου έγιναν οι συνεχιστές της διαρκούς θυσίας του ελληνικού λαού στο βωμό του αγώνα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είναι απλώς ένα χρονικό ορόσημο, αλλά αποτελεί για όλους έναυσμα, ώστε να διατηρήσουμε ζωντανή τη φλόγα της βούλησης και της ελπίδας. Ως συνδικάτα, αναλογιζόμαστε το χρέος µας και δίνουμε τον δικό μας διαφορετικό αγώνα. Έναν αγώνα που πρωτίστως τιμά το υπέρτατο αγαθό της Ζωής αλλά και της Ελευθερίας.

Είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της εργασίας, της δημόσιας δωρεάν παιδείας και υγείας, της ελευθερίας και της ισότητας.

Παράλληλα, η 17η Νοέμβρη προβάλλει την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος αφύπνισης των συνειδήσεων, την ανάγκη να αγωνιστούμε για την αυτοδιάθεση των λαών, εκδημοκρατισμό και ειρηνική συνύπαρξη. Την ανάγκη να αγωνιστούμε για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών για έναν κόσμο με ισότητα ευκαιριών και κοινωνική αλληλεγγύη.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων και τον αγώνα εξέγερσης του Πολυτεχνείου καλεί τις οργανώσεις και τα μέλη του,  όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία της Πρέβεζας  στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργανώνει στις 17 Νοέμβρη στις 18:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο ( θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων ηρώων Εθνικής Αντίστασης στην αγορά της πόλης).

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας (video-pics)

Επόμενο Άρθρο

Διακριβώθηκε η δράση σπείρας διαρρηκτών, που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Άρτας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...