Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 22:44

Τους 140 πρωτοετείς σπουδαστές/στριες υποδέχθηκε σήμερα η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου στην Πρέβεζα (video-pics)

 Οι αρχές και οι φορείς της πόλης μαζί με τις οικογένειες των παιδιών έδωσαν το παρόν στην ξεχωριστή αυτή ημέρα στον αύλειο χώρο της Ακαδημίας.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και καλωσόρισαν τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας, ο πρώην διοικητής της ΑΕΝ και νυν διοικητής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Παύλος Τιφτικίδης , η προϊσταμένη Β΄θμιας Εκπαίδευσης Φανή Μπισκανάκη αλλά και οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά ήρεμες και καλοτάξιδες θάλασσες παροτρύνοντάς τα να κατακτήσουν τη ζωή τους κρατώντας γερά το τιμόνι της πλοήγησης.

Το δικό του καλωσόρισμα απεύθυνε ο διοικητής της ΑΕΝ Ευάγγελος Τζούρτζος, δεσμευόμενος ότι το προσωπικό θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την άρτια και υψηλή κατάρτιση των σπουδαστών, σημειώνοντας ότι σύντομα αναμένεται αναβάθμιση της αίθουσας των εξομοιωτών αλλά και τμήματος των κοιτώνων προκειμένου να γίνει πιο άνετη και η διαβίωση στο χώρο.

Για τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους μίλησε ο διευθυντής σπουδών της ΑΕΝ Νικόλαος Παπασπύρου, ενώ όπως συνηθίζεται ο Σεβασμιώτατος βράβευσε την σημαιοφόρο της Ακαδημίας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος σε δηλώσεις του εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των παιδιών στην πόλη εκφράζοντας την ευχή να έχουν πάντα καλοτάξιδες θάλασσες στη ζωή τους και να αποτελέσουν τους καλύτερους “πρεσβευτές” για την προβολή της Πρέβεζας στις ιδιαίτερες πατρίδες τους αλλά και όπου αλλού ταξιδέψουν.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση Σπύρου Κυριάκη με τον υφυπουργό υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο

Επόμενο Άρθρο

Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας οι μελέτες για λιμενικά έργα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...