Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 11:45

Τους τοπικούς Αγίους τιμά η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Τους τοπικούς της Αγίους θα τιμήσει για 8η χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ την Κυριακή 6 Νοεμβρίου τις ώρες 7-10 το πρωί θα ψαλούν ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος, ο οποίος και καθιέρωσε το 2014 τον εορτασμό των τοπικών Αγίων “αφιερώνοντάς” τους και ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι τοπικοί Άγιοι αποτυπώνονται και σε Εικόνα που κοσμεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και σύμφωνα με τον Σεβασμιότατο αποτελούν το “άσειστο” τείχος και πνευματική “ομπρέλα” της περιοχής.

Μεταξύ άλλων τιμώνται ο Απόστολος Παύλος, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Άγιος Δονάτος, ο Άγιος Αλκίσωνας, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Άγιος Χρήστος ο Πρεβεζάνος και άλλοι Άγιοι που άφησαν το “αποτύπωμά τους” στην τοπική θρησκευτική ιστορία και παράδοση.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

ΤΟΜΥ και ΚΥ Πρέβεζας ευαισθητοποιούν και ενημερώνουν τους πολίτες για τον καρκίνο του μαστού

Επόμενο Άρθρο

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του Σύριζα-ΠΣ στο Καναλάκι -Τρίτη 08 Νοεμβρίου 2022

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...