Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 21:39

Τουρισμός και άνοιγμα Δημοτικών του Αποστόλη Σταυρίδη (Λογιστή)

Αφού πολύ κουβέντα γίνεται. Για το άνοιγμα των Δημοτικών που από ότι φαίνεται απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις, ορθά έχει αναφερθεί ότι η τηλεκπαίδευση (που κακά τα ψέμματα στα Δημοτικά ουσιαστικά δεν υφίσταται) ήταν λύση ανάγκης και δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση τα ερεθίσματα που λαμβάνει ένα παιδί στην αίθουσα.

Αποστόλης Σταυρίδης
Λογιστής

Αυτό είναι το κομμάτι το παιδαγωγικό-εκπαιδευτικό, από εκεί και πέρα υπάρχει και το εξίσου σημαντικό κομμάτι της κοινωνικοποίησης, συνεργατικότητας, ψυχολογίας αλλά και ξεγνοιασιάς που νομίζω θα υπάρχει ένα θέμα και αυτό γιατί, ας μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιδιά. Σαφώς και στα σχολεία υπάρχουν κανόνες, αλλά νομίζω εικόνες με μάσκες, θερμομετρήσεις, αντισηπτικά αλλά κυρίως αποστάσεων μεταξύ των παιδιών, ίσως επηρεάσουν αρνητικά τα παιδιά αλλά και μοιάζουν και ξένες.

Ήδη έχουν πίεση από την κλεισούρα αλλά και την απομόνωση και την αλλαγή της καθημερινότητάς τους. Εννοείται ότι γίνεται προς όφελος και των παιδιών και μάλλον θα είναι η εικόνα και του επόμενου έτους, αλλά πραγματικά και προβληματίζει και στεναχωρεί.

Ας ελπίσουμε να πάνε τουλάχιστον όλα καλά και να βρεθεί σύντομα θεραπεία ή/και εμβόλιο έτσι ώστε να επιστρέψουμε σε αυτή τη ρουτίνα που τόσο έχει λείψει σε όλους. Πάντως θα πρέπει να συνυπολογιστεί και αυτό το κομμάτι και όχι μόνο το καθαρά παιδαγωγικό. Υγεία πάνω από όλα, αλλά και ψυχική.

Για τον τουρισμό, σαν πόλη ποτέ δεν είχαμε μεγάλο μερίδιο από αυτό που λέμε υψηλής ποιότητας τουρίστα (και ίσως δεν μας ταιριάζει), είτε γιατί δεν είχαμε τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, είτε επειδή τη πίτα την έπαιρναν κυρίως Πάργα-Λευκάδα-Κέρκυρα-Παξοί (όλα τριγύρω είναι άλλωστε), τώρα τελευταία με τις αυτόνομες κατοικίες αλλά και με τα γιοτ κάτι γινόταν.

Σημασία έχει λοιπόν να εξασφαλίσουμε και τον εσωτερικό τουρισμό (που εκεί τόσο χρόνια στηριζόμαστε) αλλά και ότι μπορέσουμε από τους ξένους, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια (λέμε τώρα), βέβαια για να πάει κάπου ένας τουρίστας φαντάζομαι θα κοιτάει πέρα από την ομορφιά του τοπίου και τι υπηρεσίες υγείας προσφέρει, δηλαδή αν έχει νοσοκομείο, εκεί λοιπόν παρότι γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από το προσωπικό, νομίζω χάνουμε, άρα καλό θα είναι πέρα από διαφημιστικά πακέτα να κοιτάξουν οι αρμόδιοι φορείς και αυτό το κομμάτι.

Προηγούμενο Άρθρο

Με 13 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας την Παρασκευή 29 Μαΐου

Επόμενο Άρθρο

Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας: Αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την λειτουργία των ξενοδοχείων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...