Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 15:12

Τον Μάϊο η προβολή της ταινίας ΘΥΣΙΑ – Των Χαράλαμπου Τσόκα και Απόστολου Τάσση (video)

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το μοντάζ της ταινίας ΘΥΣΙΑ των Χαράλαμπου Τσόκα και Απόστολου Τάσση σε στούντιο της Σουηδίας με τις πρώτες εκτιμήσεις των υπευθύνων να μιλούν για την ολοκλήρωσή τους περίπου τον Μάϊο του 2023, όπου και θα γίνει η Παγκόσμια Προβολή της ταινίας.

Η ταινία ΘΥΣΙΑ, σε σενάριο του Απόστολου Τάσση από το τελευταίο του βιβλίο του με τίτλο ”Το ρολόι μέσα στο σύννεφο” βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Πρέβεζα, ενώ πρόκειται για μία ταινία που σύμφωνα με τους ειδικούς χαρακτηρίζεται ως Πολιτιστική κληρονομιά.

Στην ταινία διαδραματίζονται με αληθινά γεγονότα από την 21η Οκτωβρίου 1912 και την απελευθέρωση της Πρέβεζας, τον διχασμό, την πυρπόληση της Σμύρνης το 1922 και τον ξεριζωμό των Ελλήνων, τον μεσοπόλεμο, τα στρατιωτικά κινήματα, τις Δικτατορίες και τον βομβαρδισμό της Πρέβεζας την 28η Οκτωβρίου 1940.

Μία τραγική ιστορία γεμάτη πόνο και συγκίνηση, που ταξιδεύει στην καθημερινότητα της πόλης της Πρέβεζας και της Ελλάδας.

Στο καστ των χιλιάδων ηθοποιών με εθελοντική συμμετοχή από την Πρέβεζα η πλειοψηφία των οποίων είναι ερασιτέχνες, πρωταγωνίστησαν και ηθοποιοί ευρέως γνωστοί από τις συμμετοχές τους σε γνωστά σήριαλ της Ελληνικής τηλεόρασης, όπως ο  Χρήστος Ζερίτης, η Μυρτώ Καμβισίδη και ο Νίκος Λαϊνόπουλος στο ρόλο του Καρυωτάκη.

Η ταινία ΘΥΣΙΑ αγκαλιάστηκε από όλους, η ταινία ΘΥΣΙΑ ολοκληρώνεται και θα παρουσιαστεί σε Παγκόσμια πρώτη προβολή στην Πρέβεζα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Προηγούμενο Άρθρο

Η σχολή Βυζαντινής Μουσικής και η χορωδία «Chorus Nicopolitanus» έκοψαν την Βασιλοπιτά τους (pics)

Επόμενο Άρθρο

Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας: Συνεδρίαση με 9 θέματα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...