Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 16:47

Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ: ”Σας ενοχλεί η λάμψη του ΕΛΑΣ και του 24ου συντάγματος”

Η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ παραθέτει το ακόλουθο σχόλιο σε σχέση με τη δημοσίευση διεξαγωγής μνημόσυνου την Κυριακή 7/2/2021 στο Τέρμα Κρυοπηγής και που το περιεχόμενό του διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια και προβάλει τον αντικομμουνισμό. Και μάλιστα με τις ευλογίες της κυβέρνησης, του κράτους και των αστυνομικών και τοπικών αρχών.

“Φαίνεται πως η λάμψη του ΕΛΑΣ-ΔΣΕ και του 24ου συντάγματος τυφλώνουν ακόμη τα ακροδεξιά στοιχεία που η ρητορεία της ΝΔ τους ενθαρρύνει σήμερα να βγουν από τα λαγούμια τους. Σας ενοχλεί ακόμη, 78 χρόνια μετά, που το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με την καθοδήγηση του ΚΚΕ, με μπροστάρηδες τους Κομμουνιστές πήρε στα χέρια του την υπόθεση της εθνικής αντίστασης την ώρα που οι αστικές δυνάμεις την κοπάνισαν για το Κάιρο και όσοι έμειναν εδώ έγιναν ανοιχτοί συνεργάτες των ναζί.

Αυτά εδώ τα χώματα τα ελευθέρωσε το 24ο  σύνταγμα. Αυτό ήταν που πολέμησε του Γερμανούς και τους συνεργάτες τους, αυτό ήταν που έδωσε τη μάχη στο Κοτσανόπουλο ενάντια στις δυνάμεις της Βέρμαχτ και σε αυτές τις διαρκείς και δύσκολες μάχες η Κρυοπηγή και οι Κρυοπηγιώτες αποτέλεσαν ένα από τα πιο μεγάλα κάστρα αντίστασης.

Σας ενοχλεί η λάμψη του ΕΛΑΣ και του 24ου συντάγματος γιατί κάθε φορά που χαϊδεύετε το φίδι του φασισμού ξέρετε πως αυτό το φίδι έχει ήδη τσακιστεί από το 24ο σύνταγμα και θα τσακιστεί και πάλι από το εργατικό λαϊκό κίνημα όσες φορές κι αν χρειαστεί”.

Πρέβεζα  04/02/2021

Προηγούμενο Άρθρο

Coffee House: Η καλή μέρα ξεκινά με έναν καλό καφέ

Επόμενο Άρθρο

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (08-14/02/2021)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...