Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 15:40

Τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ήπειρο

Στις εξελίξεις σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Δυστυχώς στις δύσκολες μέρες που περνάμε αναγκαζόμαστε πολλές φορές να κάνουμε ανακοινώσεις γιατί η κοινή γνώμη θέλει να ξέρει ό, τι τρέχει ειδικά για το θέμα του κορωνοϊού στην περιοχή μας. Όπως ξέρετε  σε  επιχείρηση της Θεσπρωτίας, ένας εκ των συγγενών της ιδιοκτησίας είχε βρεθεί θετικός. Αυτός είχε αρκετές δημόσιες σχέσεις, μας δόθηκαν στοιχεία και κάναμε άμεσα ιχνηλάτηση των ανθρώπων που από την Πέμπτη μέχρι και την Παρασκευή ήρθε σε επαφή μαζί τους, το νοσοκομείο Φιλιατών πήρε δείγματα από όλο το προσωπικό της επιχείρησης (περίπου 40 άτομα) και επίσης ξεκίνησε μια ιχνηλάτηση σε όσους πέρασαν αυτές τις ημέρες και ειδικά από τα Γιάννενα, που προτιμούσαν αυτή την επιχείρηση και πέρασαν από ιδιωτικά εργαστήρια.

Αυτό που σήμερα θέλουμε να ανακοινώσουμε και είναι πολύ θετικό στον αγώνα αυτό που κάνουμε, είναι ότι όλα αυτά τα άτομα που ήλθαν σε επαφή μαζί του, ευρέθησαν αρνητικά. Εδώ και λίγη ώρα ανακοινώθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ότι και όλα τα άτομα που δούλευαν στην επιχείρηση  είναι αρνητικά και όπως καταλαβαίνετε αυτό δίνει μια μεγάλη αισιοδοξία ότι πλέον τα πράγματα, δεν είναι όπως στην αρχή φανταστήκαμε,  γιατί υπήρχαν και άτομα που δούλευαν σε δημόσιες υπηρεσίες, άτομα που ιχνηλατήθηκαν και πήραμε δείγματα, αλλά και άτομα που  εργάζονται σε  άλλες υπηρεσίες και τα οποία μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα. Αυτός ήταν και ο λόγος που συζητώντας με την Αθήνα πήραμε χθες κάποιες αποφάσεις.

Δεύτερον στην περιοχή μας υπήρχε μια ομάδα μπάσκετ που έκανε προετοιμασία, βρέθηκε ένα άτομο θετικό, κάναμε τα δέοντα σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρακολουθούμε με ιχνηλάτηση όσους ήλθαν σε επαφή και κάνουμε όλες τις απολυμάνσεις που χρειάζονται.

Καταλαβαίνετε ότι είμαστε σε μια εγρήγορση, οι αποφάσεις που παίρνουμε δεν είναι δικές μας μόνο, παίρνονται σε συνεννόηση με το Κέντρο, παρακολουθούμε με τις ιχνηλατήσεις από πολύ κοντά τα γεγονότα,  γιατί δεν θέλουμε να μπούμε σε ατραπούς, όπως έχουν μπει άλλες περιοχές της Ελλάδος. Αυτό που μπορώ σήμερα να πω είναι ο,τι μετά τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησης και το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε στην περιοχή της Θεσπρωτίας, δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τέλος  ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης  πρόσθεσε ότι «μέχρι αύριο θα έχουμε συζητήσεις με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για να αποφασιστούν οι περαιτέρω αποφάσεις».

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΑΣ Πρέβεζα: Πρώτη φιλική αναμέτρηση για την ομάδα μας

Επόμενο Άρθρο

Την Κυριακή 23 Αυγούστου το επεισόδιο της εκπομπής SELFIE στην ΕΡΤ 2 για την Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...