Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 23:15

Τη Κυριακή 11/6 πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στη παραλία της Πρέβεζας

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Νάνος Βαγγέλης υποψήφιος βουλευτής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στη Πρέβεζα ο οποίος τόνισε: «Μπροστά στις εκλογές στις 25 Ιουνίου στο προσκήνιο έρχεται η αναγκαιότητα, όχι απλά μιας αντιπολίτευσης μπροστά στη δεξιά επέλαση αλλά μιας ανατρεπτικής, επαναστατικής, εργατικής αριστεράς απέναντι στον δολοφονικό, ολοκληρωτικό καπιταλισμό των ημερών μας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδιώκει να φέρει στην επιφάνεια την κρυμμένη δύναμη της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας, σπάζοντας την ηττοπάθεια, το «δεν μπορούμε», τον «ρεαλισμό» της ΕΕ, της επιχειρηματικότητας και της ζητιανιάς των επιδομάτων. Διέξοδος στο σημερινό ασφυκτικό πλαίσιο δεν είναι η κοινοβουλευτική επιβίωση του ΜΕΡΑ 25-ΛΑΕ ούτε η κοινοβουλευτική ενίσχυση του ΚΚΕ από όσους δεν συμφωνούν σε όλα μαζί τους, που τελικά όμως αξιοποιούνται μέσω της ψήφου για την επαλήθευση της πολιτικής τους τα τελευταία δέκα χρόνια. Ψηφίζουμε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για να πάνε τα πράγματα αλλιώς. Για τη συγκρότηση της μεγάλης αντικαπιταλιστικής αριστεράς που η εποχή μας την έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

Ο Βουρεκάς Θεόδωρος από την Πάργα υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α,  στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: « Η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σ’ αυτές τις εκλογές είναι μια “πολλαπλά κερδισμένη ψήφος” και δεν το λέμε συνθηματολογικά και μόνο. Σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη σημαντική κοινωνική της δικτύωση, με την πολιτική και οργανωτική της ωριμότητα έχει τις δυνατότητες μέσα στο πλαίσιο της διαρκώς οξυνόμενης ταξικής πάλης των καιρών μας να εξελιχθεί σε έναν πραγματικά διακριτό πόλο μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης με αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό.

Μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να συμβάλει στο πιο σπουδαίο και σημαντικό, που είναι η ανάδυση ενός πραγματικού αντισυστημικού αντίπαλου δέους. Ενός κινήματος οργανωμένου από τα κάτω, ανατρεπτικού και ρωμαλέου, που θα πλημμυρίζει τους δρόμους και τους χώρους του αγώνα! Γι’ αυτό και για άλλα πολλά η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ την μεθεπόμενη Κυριακή είναι μια “ψήφος πολλαπλά κερδισμένη” για του εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία!»

Τη κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Μαυροειδής Παναγιώτης μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου (Π.Σ.Ο)  της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις στις εικόνες που έρχονται από την φλεγόμενη Γαλλία, όπου η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία δείχνουν στην πράξη τι σημαίνει πραγματική αντιπολίτευση στους δρόμους και τις απεργίες τόνισε ότι: «οι τραπεζικοί τριγμοί αποτελούν τα προμηνύματα ενός νέου κρισιακού σπασμού του καπιταλισμού.

Παρά τις κοκορομαχίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και ΠΑΣΟΚ, ο πολιτικός λόγος όλων έχει πλησιάσει εντυπωσιακά, κάνοντας τις όποιες διαφορές καθαρά θέμα διαχείρισης μιας πολύ βαριάς αντιλαϊκής-αντεργατικής επίθεσης για να επιστρέψουν στη «δημοσιονομική σταθερότητα» της ΕΕ και να αυξήσουν τα ποσοστά κερδοφορίας (που ήδη απογειώνονται) σε περιβάλλον κρίσης και πολέμου. Απέναντι στην όλο και πιο επιθετική  πολιτική των «κλασικών» αστικών  δεξιών κομμάτων όπως η ΝΔ, μπορεί να σταθεί μόνο μια αντικαπιταλιστική ριζοσπαστικοποίηση της αριστεράς και της εργατικής πολιτικής.

Η νίκη της ΝΔ ήταν εύκολη υπόθεση στο πλαίσιο της γελοιοποίησης της έννοιας της αριστεράς από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του διασυρμού της αναγκαίας ρήξης από μεριάς Βαρουφάκη στις τελευταίες εκλογές. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν τον Τσίπρα να βγάζει το συμπέρασμα πως έχασε τις εκλογές επειδή «ήταν πολύ αριστερός» και τοποθετεί ένα πατενταρισμένο αντικομουνιστή επικεφαλής της καμπάνιάς του.

Ο Βαρουφάκης έβγαλε το συμπέρασμα πως “ο λαός δε θέλει ρήξη, αλλά γλυκό παραμύθι” και ρωτάει αν τον θέλει  ο λαός στη Βουλή (μια άλλη εκδοχή του “ψηφίστε με και ας μην συμφωνείτε μαζί μου”) , η δε προωθούμενη “Πλεύση Ελευθερίας” με το “ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, μόνο αγάπη και καρδούλες” , δείχνει που φτάνει ο κατήφορος του αρχηγισμού και της εκλογολαγνείας. Απέναντι στην κοινωνική καταιγίδα που έρχεται, ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι πολιτικό σήμα για ανεξάρτητη από το σύστημα αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά και εργατική, ανατρεπτική αντιπολίτευση».

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση Γιώργου Στύλιου με τον Αντιδήμαρχο και προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για τα αρδευτικά έργα στο Δήμο Νικολάου Σκουφά

Επόμενο Άρθρο

Μουσική εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας την Πέμπτη 15 Ιουνίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...