Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 8:26

Την τήρηση των μέτρων προστασίας ζήτησε για ακόμη μια φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε για ακόμη μια φορά η πανδημία στην Ελλάδα, καθώς την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 408 νέα κρούσματα. Από αυτά τα 356 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 58 συνδέονται με γνωστές συρροές.
Την ίδια στιγμή το τελευταίο 24ωρο ο κορονοϊός στοίχισε τη ζωή σε άλλους έξι ασθενείς , ενώ 89 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Από τα νέα κρούσματα τα 170 καταγράφηκαν στην Αττική. Ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με 36 κρούσματα, η Κοζάνη με 35, η Καστοριά με 17, τα Ιωάννινα με 13 εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 2 νέα κρούσματα καταγράφηκαν χθες στην Π.Ε Πρέβεζας, τα οποία συνδέονται με γνωστή συρροή.
Βασική ασπίδα προστασίας ενάντια στην ίδια την πανδημία μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση την Τρίτη για την πορεία του κορονϊου στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε νέα μέτρα ή να αλλάξουμε επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας για να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας και των γύρω μας, αρκεί να τηρήσουμε αυτά που ισχύουν.
Αναφερόμενος ο κ. Χαρδαλιάς στα Ιωάννινα σχετικά με τα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες επεσήμανε ότι η κατάσταση στα Γιάννινα είναι κρίσιμη, είναι από τις περιοχές που μας απασχολούν πολύ και κάνω έκκληση στους πολίτες να εφαρμόζουν σκληρά τα μέτρα. Στην περιοχή από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα υπήρξαν 66 θετικά κρούσματα, ενώ 147 άτομα έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ως άμεσες επαφές και επαφές χαμηλότερου ρίσκου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Χαρδαλιάς για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων καταγράφονται 200 ενεργά κρούσματα, ενώ 24 ασθενείς έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.
Ωστόσο εκτεταμένα τεστ άμεσης διάγνωσης κορονοϊού στο γενικό πληθυσμό θα κάνουν από σήμερα έως και την Παρασκευή κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων απέναντι από το διοικητήριο της Περιφέρειας. Tα τεστ είναι δωρεάν και δυνατότητα εξέτασης έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες.
Προηγούμενο Άρθρο

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Τσαπατσουλιά, κακοτεχνίες και σπατάλη στην Περιφέρεια Ηπείρου την κρίσιμη στιγμή του κορωνοϊού

Επόμενο Άρθρο

Δεκτή έκανε το Υπουργείο Πολιτισμού την μελέτη για το κτίριο υποδοχής αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Ανακοίνωση για την πρόσκληση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου»

Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται […]