Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 15:46

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Μιχάλης Διακομιχάλης για το θέμα του τμήματος Λογιστικής

Ο καθηγητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Μιχάλης Διακομιχάλης με νέα του ανακοίνωση ζητά την επέμβαση εισαγγελέα για την διασπορά ψευδών ειδήσεων να έρθει το Τμήμα Διοίκησης στην Πρέβεζα.

Ο ίδιος μάλιστα προχώρησε και σε νέα ανακοίνωση – Διαβάστε την

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΈΝΟ

Θα πρέπει να υπάρξει επέμβαση της δικαιοσύνης για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, “ότι το Τμήμα θα κλείσει αν παραμείνει στην Πρέβεζα” ή”ότι το Τμήμα αργοπεθαίνει” όπως ισχυρίστηκαν οι υποστηρικτές της μεταφορά του στα Γιάννενα.

Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπήρξε στο ψήφισμα που μας απέστειλε ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Σωτηρόπουλος προς συζήτηση στη Συνέλευση της 22/9/2021 η παραμικρή αναφορά για “να έρθει το Τμήμα Διοίκησης στην Πρέβεζα”.

Παραθέτω το τμήμα του κειμένου που αφορά στην 3η δράση, αυτή που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

  • 3η Δράση: Μεταφορά του τμήματος στην έδρα της Σχολής Διοικητικών και Οικονομικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων. Η λειτουργία του τμήματος μαζί με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών μέσα στο campus των Ιωαννίνων θα βελτιώσει σημαντικά την ελκυστικότητά του στις προτιμήσεις των υποψηφίων.

Θα επιτευχθεί ανάπτυξη διεπιστημονικών ερευνητικών και εκπαιδευτικών συνεργασιών, με τη θεσμοθέτηση διατμηματικών μαθημάτων σε επίπεδο Σχολής, και θα προωθηθεί η επικοινωνία και η καλλιέργεια πνεύματος διεπιστημονικότητας στους φοιτητές της Σχολής, οι οποίοι θα αποτελούν πλέον μέλη μιας σημαντικής ιστορικής πανεπιστημιακής κοινότητας. Επιπλέον, ενισχύεται η φοιτητική μέριμνα, καθώς εξασφαλίζεται η στέγαση σε φοιτητικές εστίες και η χρήση των λοιπών υποδομών της Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων που καλύπτουν ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Έχοντας φτάσει πλέον σε δυσχερή κατάσταση και μελετώντας τα θετικά και αρνητικά των παραπάνω δράσεων, εκτιμούμε ως ρεαλιστικότερη λύση για τη βιωσιμότητα του Τμήματος την εφαρμογή της τρίτης δράσης.

Η πρώτη δράση της εγκατάστασης δεύτερου τμήματος στην Πρέβεζα έχει επανειλημμένως και εντόνως συζητηθεί την τελευταία πενταετία χωρίς την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Εξάλλου επισήμως διαφαίνεται ο σχεδιασμός νέου ακαδημαϊκού χάρτη με ακαδημαϊκά και επιστημονικά κριτήρια και λιγότερα τμήματα.

Όσον αφορά τη δεύτερη δράση είναι υψηλού ακαδημαϊκού και επιστημονικού ρίσκου, καθώς το υφιστάμενο όνομα και το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος τυγχάνει ευρείας αποδοχής από μεγάλο αριθμό υποψήφιων φοιτητών. Επίσης, το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης και από τους ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς φορείς έχοντας κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας και της ελληνικής οικονομίας.

Η τρίτη δράση μπορεί να υλοποιηθεί συντεταγμένα και ομαλά σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Σχετικά με τον δικαιολογημένο προβληματισμό για την Πανεπιστημιούπολη Πρέβεζας θεωρούμε ότι είναι εφικτή η λειτουργία σε αυτή νέων εκπαιδευτικών δομών και δράσεων υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την υποστήριξη των τοπικών φορέων.

Το Τμήμα θα το κλείσει και μόνο ο θόρυβος που έχει προκληθεί στους λίγους φοιτητές και στις οικογένειες τους που εισήχθησαν φέτος.

Μιχάλης Διακομιχάλης

Καθηγητής Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Προηγούμενο Άρθρο

Γίνεται ξανά γήπεδο το ”χωράφι” της Νικόπολης

Επόμενο Άρθρο

Ξεκινάει η Β’ φάση του δικτύου ύδρευσης στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...