Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 5:17

Την “απομάκρυνση” αντιαισθητικών υπέργειων στύλων της ΔΕΗ από τη Νικόπολη δρομολογεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

Την αισθητική αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης επιδιώκει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας “εντάσσοντας” σε προγραμματισμένες εργασίες νέας γραμμής Μ.Τ.R37 Πρέβεζας-Ωρωπού από τον ΔΕΔΔΗΕ για σύνδεση Σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, παρεμβάσεις που αφορούν “απομάκρυνση” υπέργειων στύλων της ΔΕΗ.

Μεταξύ άλλων ζητείται να απομακρυνθούν οι καταργούμενοι στύλοι στην περιοχή Σταδίου-Θεάτρου καθώς και στην περιοχή του Ωδείου και της λεγόμενης δεξαμενής Δάκαρη καθώς και να εξεταστεί η δυνατότητα κατάργησης των στύλων της υφιστάμενης γραμμής από την θέση Ακρίβη προς το αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης (στη δυτική πλευρά) και η γραμμή μεταφοράς να ενσωματωθεί στη νέα γραμμή στην ανατολική πλευρά της Ε.Ο Πρέβεζας -Ιωαννίνων.

Με αφορμή πλέον και την κατασκευή της νέας εισόδου της Πρέβεζας και την παράκαμψη του αρχαιολογικού χώρου σχεδιάζεται η απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων στύλων της ΔΕΗ, οι οποίοι σήμερα αλλοιώνουν το τοπίο και η αντικατάσταση του υπέργειου με υπόγειο δίκτυο.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

”Στο κόκκινο” τα σχολεία της Πρέβεζας από κρούσματα κορονοϊού – 110 νέα κρούσματα

Επόμενο Άρθρο

Στράτος Ιωάννου: «Προχωρούμε άμεσα ένα σημαντικό αριθμό νέων έργων στο νομό μας για την βελτίωση του οδικού δικτύου και τη σήμανση, την οδική ασφάλεια, την αντιπλημμυρική προστασία»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...