Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 21:48

Τεράστια κινητοποίηση για την φωτιά στα Φλάμπουρα – Έκαψε χορτολιβαδική έκταση (βίντεο-φωτογραφίες)

Ήταν λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ Πρέβεζας έλαβε κλήση για φωτιά στην περιοχή Αγ. Παρασκευής στα Φλάμπουρα Πρέβεζας. Άμεσα στο σημείο αρχικά βρέθηκαν 6 οχήματα με 15 άντρες με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Πρέβεζας Γιώργο Γκούμα.

Η φωτιά η οποία ερευνάτε από την πυροσβεστική υπηρεσία για τα ακριβή αίτια ολοκλήρωσε το καταστροφικό της έργο καίγοντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότερα από 30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν σημαντικά από όμορα τμήματα της Φιλιππιάδας και του Θεσπρωτικού φτάνοντας το σύνολο των οχημάτων στα 12 και το σύνολο των αντρών 40.

Επίσης σημαντική ήταν η συμβολή των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου pzl και του ελικοπτέρου, όπου με τις συνεχείς ρίψεις κατάφεραν πολύ γρήγορα να περιορίσουν το μέτωπο, δίνοντας στις επίγειες δυνάμεις τον δρόμο να ολοκληρώσουν με επιτυχία την κατάσβεση. Στο σημείο βρέθηκε και η ΛΕΚ Πρέβεζας με 2 οχήματα και 4 άντρες, ενώ ο δήμος από την πλευρά του χρησιμοποίησε βαρέα οχήματα για να ανοίξει δρόμους στα πυροσβεστικά καθώς και υδροφόρες για το ανεφοδιασμό νερού των οχημάτων. Από τα Γιάννενα με επικεφαλής τον διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων Ηπείρου κ. Κοντογιάννη, έφτασε πεζοπόρο τμήμα με 8 άντρες.

Τόσο ο δήμος με τους αντιδημάρχους Γιάννη Δαρδαμάνη και Γιώργο Σαργιάνογλου, όσο και η περιφέρεια με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Πρέβεζας Νίκο Παππά, κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατάφεραν για ακόμη μία φορά έγκαιρα να περιορίσουν την καταστροφή. Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Δείτε το βίντεο από την φωτιά:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Συμβαίνει Τώρα: Μεγάλη φωτιά στα Φλάμπουρα

Επόμενο Άρθρο

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΠΑΣ Πρέβεζα για την απώλεια του Στάθη Μπασαρά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...