Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 17:18

Τεράστια επιτυχία σημείωσε και φέτος το FIRST LEGO League Greece Πρέβεζας (video-pics)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Φεστιβάλ Ρομποτικής FIRST LEGO League Greece Πρέβεζας το πρωΐ του Σαββάτου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι (συμμετέχοντες, γονείς, εθελοντές κι αθλητές) διασκέδασαν, βραβεύθηκαν και βίωσαν μοναδικές εμπειρίες από τον κόσμο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Στο φεστιβάλ παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, όπου βράβευσε τις ομάδες των μαθητών που συμμετείχαν.

Παράλληλα με το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες που είχε επιμεληθεί η κα Λίνα Σίσκα ιδιοκτήτρια του ΚΕΠΕΨΥ-Κέντρο Ενταξιακής Προσαρμοσμένης Εκπαίδευσης & Ψυχικής Υγείας και που είχε ετοιμάσει για τους μικρούς μας φίλους, ενώ μέλη της ΛΕΚ Πρέβεζας έκαναν παρουσίαση πρώτων βοηθειών στους μικρούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Οι ιδιοκτήτες του ABC Success Lab Δέσποινα Παπαγεωργίου και Στέφανος Νέσσερης κατάφεραν με το υπέροχο αυτό  φεστιβάλ να φέρουν τους μικρούς μαθητές πιο κοντά στην τεχνολογία του αύριο, δίνοντάς στα παιδιά τα εφόδια και τις γνώσεις που σίγουρα θα τους είναι απαραίτητα.

Ο διαγωνισμός έγινε σε συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως, καθώς επίσης και με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Πρέβεζας και του δημάρχου Νίκου Γεωργάκου που στηρίζου παρόμοιες εκδηλώσεις.

Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2).

Το ραντεβού για το  LEGO League Greece δόθηκε για την επόμενη σεζόν, με καινούριο θέμα κι ολόφρεσκες ιδέες.

Προηγούμενο Άρθρο

Συγκέντρωση για την τραγική κατάσταση των δομών Υγείας σε όλο το νομό

Επόμενο Άρθρο

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής την Δευτέρα στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...