Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 15:48

Τεράστια επιτυχία: Για δεύτερη χρονιά στο τελικό της Μαθηματικής Ολυμπιάδας μαθητής του Activum Πρέβεζας

Για ακόμη μία χρονιά ο εκπαιδευτικός όμιλος Activum Πρέβεζας, συμμετείχε στην Ολυμπιάδα μαθηματικών με δύο μαθητές της δευτέρας λυκείου, με τον έναν εκ των δύο να λαμβάνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Ο λόγος για τον 16χρονο Γιώργο Νάνο, ο οποίος συμμετέχει για δεύτερη χρονιά σε αυτό τον θεσμό και μάλιστα και τις δύο χρονιές να μπαίνει στον τελικό, ανάμεσα σε δεκάδες μαθητές από μαθητές από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο 16χρονος μαθητής το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και έχοντας προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά, μετά από αρκετές ώρες σκληρής μάχης, κατάφερε να πανηγυρίσει την είσοδό του στον τελικό που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου.

Οι αγώνες γίνονται διαδικτυακά στα αγγλικά, με τον Γιώργο να είναι ήδη κάτοχος πτυχίου Proficiency και με μεγάλη αγάπη για τα μαθηματικά.

Η διευθύνουσα σπουδών του Activum Πρέβεζας κα Δέσποινα Παπαγεωργίου και ο σύζυγος της Στέφανος Νέσερης, ‘’κρύβονται’’ πίσω από τις επιτυχίες των μαθητών που λαμβάνουν μέρος σε παρόμοιες Ολυμπιάδες και μάλιστα με τεράστια επιτυχία.

Η προετοιμασία των μαθητών είναι επίπονη και σε αυτό συμβάλουν ουσιαστικά και οι καθηγητές του Activum Πρέβεζας και στην προκειμένη περίπτωση η μαθηματικός Έφη Τζίμα.

Οι επιτυχίες των μαθητών είναι η καλύτερη ανταμοιβή για τους κόπους τους, που έρχονται με θυσίες και στερήσεις, αφού για αυτά η μάθηση έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Άγχος και διατροφή δύο προβλήματα στις Πανελλαδικές εξετάσεις (video radio)

Επόμενο Άρθρο

Νέα Διανομή Τροφίμων του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας ΤΕΒΑ από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...