Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 19:04

Τελική ευθεία για τη διευθέτηση των ρεμάτων στην Τύργια και την αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού

Ένα ακόμη τεράστιας σημασίας έργο για τους κατοίκους του Δήμου Ζηρού, μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησης. Ο λόγος για τη θωράκιση από ακραία καιρικά φαινόμενα του οικισμού Τύργιας της κοινότητας Κρανέας, ο οποίος έχει πληγεί πολλές φορές κατά το παρελθόν από πλημμύρες. Το έργο αφορά τη διευθέτηση – οριοθέτηση ρεμάτων και εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “΄Ηπειρος”. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνει διευθέτηση –οριοθέτηση ρεμάτων σε μήκος 1.488 μέτρων και η συνολική δαπάνη θα ξεπεράσει τα 1,3 εκατομμύρια Ευρώ.

Το χρονικό του έργουοπι

Τον Νοέμβριο του 2016 έγινε ανάθεση εκπόνησης μελέτης από τον Δήμο Ζηρού η οποία παραδόθηκε το 2017. Τον Οκτώβριο του 2018 εκδόθηκε το ΦΕΚ της οριοθέτησης και υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η απόφαση ένταξη υπογράφηκε στις 5/10/2020 και άμεσα θα προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου και η κήρυξη των απαλλοτριώσεων.

“Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά αλλά και δικαίωση καθώς φτάνουμε στο τέλος μίας διαδρομής για την ολοκλήρωση ενός σημαντικότατου έργου. Η λύση της διευθέτησης των ρεμάτων στον οικισμό Τύργιας που τόση μεγάλη ταλαιπωρία είχαν προκαλέσουν στους κατοίκους επί σειρά ετών, είναι επιτέλους πάρα πολύ κοντά. Για μία ακόμη φορά οι υπηρεσίες του Δήμου μας εργάστηκαν άψογα και αποτελεσματικά. Ήταν ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο, του οποίου η υλοποίηση, θα έλεγα ότι, μαζί με κάποια άλλα έργα που αποτελούν  πάγιες και βασικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τα είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά στους συμπολίτες μας, αποτελούσε και δικό μου προσωπικό στοίχημα” δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής.

Φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο Άρθρο

Κορωνοϊός -Κικίλιας: 161 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία ρίχνονται στη μάχη με την πανδημία – Και το Κέντρο Υγείας Πρέβεζας συμμετέχει

Επόμενο Άρθρο

Στο 16,8% “έπεσε” η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο – Οι “κόκκινες” περιφέρειες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...