Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 11:35

“Τα όνειρα περπάτησαν στη γη” και έγιναν ποιήματα από τον πρεβεζάνο δημιουργό Δημήτρη Βασιλείου

“Τα όνειρα περπάτησαν στη γη” η ποιητική συλλογή του Πρεβεζάνου δημιουργού Δημήτρη Βασιλείου παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης “Γιάννης Μόραλης” σε μια όμορφη βραδιά που διοργάνωσαν οι εκδόσεις “Άπαρσις” σε συνεργασία με τον Δήμο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας.

Έντονα συναισθήματα από παλιούς συμμαθητές ,συναγωνιστές στο στίβο της πολιτικής, συγγενείς αλλά και φίλους του Δημήτρη Βασιλείου κυριάρχησαν στην παρουσίαση την οποία πλαισίωσε μουσικά με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη (στον οποίο είναι αφιερωμένο και το βιβλίο) ο Βασίλης Τζίμας.

Για την ποιητική συλλογή μίλησαν ο γιατρός και συγγραφέας Σπύρος Μπρίκος, ενώ το “πορτραίτο” του ανθρώπου και συμμαθητή του, Δημήτρη Βασιλείου, “σκιαγράφησε” ο μηχανολόγος-μηχανικός Σπύρος Κανιώρης.

Ποιήματα διάβασαν η δικηγόρος Ευπραξία Χατζηθεοδώρου και Κικκή Σακκά η οποία είχε και το συντονισμό της εκδήλωσης.

Ο δημιουργός δεν έκρυψε τη χαρά του που η πρώτη παρουσίαση της ποιητικής του Συλλογής έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πρέβεζα υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ποίηση προκαλεί τα όνειρα να υπάρξουν, να γίνουν πράξεις.

Ο κ.Βασιλείου μίλησε για την ποίηση και τους ποιητές το πως αυτοί αντιλαμβάνονται και πως τους αντιλαμβάνεται ο κόσμος υπογραμμίζοντας ότι η ποίηση είναι η απόλυτη ελευθερία του ανθρώπου και των ονείρων του.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α. Η κ. Κωνστανάκη στον χαιρετισμό της υπογράμμισε ότι η Πρέβεζα θα πρωταγωνιστεί πάντα στις δράσεις πολιτισμού του Δήμου.Ο κ.Βασιλείου από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά την ίδια, τον Δήμο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη,τους συντελεστές της βραδιάς και όλοι όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση ή παραβρέθηκαν σε αυτή υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν μεγάλη του χαρά σε επόμενη συνάντηση να συζητήσει μαζί τους αφού έχουν διαβάσει το βιβλίο.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοίνωση συνεργασίας με αθλητή Ζαλοκώστα Ιωσηφ Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια πιστοποίησης των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο Τοπικό Σύμφωνο Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...