Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 17:36

Τα σενάρια για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων

Στις αρχές τις ερχόμενης εβδομάδας  θα συνεδριάσει εκ νέου  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ,με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, όπου θα τεθούν τρεις εκδοχές για το άνοιγμα των σχολείων από 18 Ιανουαρίου:

Α. Να ανοίξουν, οριζόντια,όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας

Β. Να ανοίξουν μόνο τα Λύκεια

Γ. Να επαναλειτουργήσει στα σχολεία μόνο η Γ Λυκείου

Η επιλογή μία από τις παραπάνω  εκδοχές θα εξαρτηθεί από την αύξηση ή μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Εφόσον δεν σημειωθεί αύξηση κρουσμάτων την ερχόμενη εβδομάδα θεωρείται βέβαιο ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα ανακοινωθεί το άνοιγμα τόσο των Γυμνασίων , όσο και των Λυκείων για τις 18 Ιανουαρίου.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί μικρή αύξηση αριθμού κρουσμάτων εκτιμάται ότι η απόφαση για δια ζώσης εκπαίδευση θα αφορά μόνο τα Λύκεια, και τις τρεις τάξεις.

Το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει μόνο η Γ΄ Λυκείου, “προσκρούει” σε αντικειμενικά λειτουργικά προβλήματα.

Αποτελεί “ρίσκο” για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως μια τέτοια απόφαση, δεδομένου ότι οι καθηγητές που διδάσκουν στη Γ’ Λυκείου ταυτόχρονα την ίδια ημέρα στις ώρες διδασκαλίας τους περιλαμβάνονται και οι άλλες δύο τάξεις του Λυκείου που ταυτόχρονα θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Επειδή οι καθηγητές θα βρίσκονται στο Λύκειο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πρέπει το σχολείο να του διαθέτει Ίντερνετ, εδικό χώρο και εξοπλισμό για να κάνουν την τηλεκπαίδευση, κάτι που στις περισσότερες σχολικές μονάδες μάλλον θεωρείται αδύνατο.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να υιοθετηθεί η ιδέα  ενός από τα στελέχη του υπουργείου “οι καθηγητές για την τηλεκπαίδευση των άλλων δύο τάξεων Α΄ και Β΄να χρησιμοποιούν, χώρο και εξοπλισμό   όμορων  σχολικών μονάδων”.

Πάντως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιθυμεί να λειτουργήσουν και οι τρεις τάξεις Λυκείου, διότι αποτελεί πλέον ειλημμένη απόφαση να εφαρμοστεί από φέτος η Τράπεζα Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου.

Γι αυτό και θέλει να δώσει το ίδιο βάρος στη δια ζώσης διδασκαλία για τους μαθητές της Α’ Λυκείου, όπως και με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Το “τοπίο” θα  ξεκαθαριστεί μετά την Τετάρτη και η απόφαση θα ληφθεί  στην προγραμματισμένη σύσκεψη της Πέμπτης κι ενδεχομένως την Παρασκευή.

Προηγούμενο Άρθρο

Λειτουργία διπλοβάρδιας για τον εμβολιασμό στο Νοσοκομείο

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 9 Ιανουαρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...