Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 10:06

Τίτλος στο Τσάρλεστον και άλμα κοντά στο Top 200 η Παπαμιχαήλ! (pics)

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ επέστρεψε από σετ και break πίσω, κέρδισε την Gabriela Ce και κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της στο Τσάρλεστον των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή η μεγάλη επιτυχία, θα φέρει τη Δέσποινα πολύ κοντά στο Top 200 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA!

Η εκπληκτική χρονιά συνεχίζεται με ακόμα ένα ορόσημο για την Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια σε διοργάνωση 60.000 δολαρίων της ITF – στον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της.

Στον τελικό του τουρνουά της LTP στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα, η Παπαμιχαήλ επικράτησε της Βραζιλιάνας Gabriela Ce με 1-6, 6-3, 6-3, έπειτα από 2,5 ώρες ενός δύσκολου αγώνα.

Η Ce μπήκε πολύ δυνατά στον τελικό και κατάφερε να κερδίσει τα 7 από τα 8 πρώτα games της αναμέτρησης. Προηγήθηκε 2 φορές με break στο 2ο σετ, με 1-0 και με 2-1, όμως η 28χρονη Ελληνίδα κατάφερε να απαντήσει άμεσα και τις δυο, για να κρατήσει το σερβίς της για πρώτη φορά στο ματς στο 5ο game και να πάρει το προβάδισμα με 3-2.

Κάπου εκεί άρχισαν να αλλάζουν οι ισορροπίες, με την Δέσποινα να έχει το momentum και να κάνει νέο break για το 5-2. Είχε μάλιστα τριπλό set point για το 6-2 στο επόμενο game, όμως η Ce το πάλεψε και έμεινε στο σετ, μειώνοντας σε 5-3. Αυτό δεν εμπόδισε την πρωταθλήτριά μας να κλείσει το σετ στο σερβίς της στο 9ο game για το 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ η Δέσποινα συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία, αποκτώντας από νωρίς το προβάδισμα με 2-0. Δεν επέτρεψε στην Ce να την ισοφαρίσει, διατηρώντας έστω και ένα μικρό προβάδισμα ενός break, ενώ στο 9ο game κατάφερε να “σπάσει” ξανά το σερβίς της Βραζιλιάνας και να διαμορφώσει το τελικό 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 24 λεπτά αγώνα.Αυτός ήταν ο 15ος τίτλος καριέρας για την Παπαμιχαήλ στα μονά σε διοργανώσεις της ITF (έχει κερδίσει και 33 στα διπλά), πρώτος από το 2019 και πρώτος σε διοργάνωση 60.000 δολαρίων. Έχει κερδίσει 2 τίτλους στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων, 8 τίτλους στην κατηγορία των 15.000 δολαρίων και 4 τίτλους στην κατηγορία των 10.000 δολαρίων.

Μια άλλη πολύ σπουδαία είδηση που φέρνει η σημερινή νίκη της Παπαμιχαήλ, είναι η άνοδος 58 θέσεων που αναμένεται να σημειώσει τη Δευτέρα, χάρη στην οποία θα “αναρριχηθεί” στο Νο.203 της παγκόσμιας κατάταξης. Θα βελτιώσει το προηγούμενο career high της (Νο.258) κατά 55 θέσεις και θα βρεθεί σε απόσταση 7 βαθμών από το Top 200 της WTA.

Προηγούμενο Άρθρο

Σημαντική η συμβολή της ΛΕΚ Πρέβεζας στις έρευνες για τον άτυχο ψαροντουφεκά

Επόμενο Άρθρο

Δήμος Πάργας: Παραλαμβάνει το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...