Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 10:24

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πως να πληρώσετε – Μέχρι πότε η προθεσμία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την εξόφληση στα τέλη κυκλοφορίας 2021 από τους ιδιοκτήτες οχημάτων. Σημειώνεται ότι η εξόφληση των τελών έχει λάβει παράταση έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Οι κάτοχοι οχημάτων θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτημα ακινησίας του οχήματός τους έτσι ώστε να αποφύγουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021. Η διαδικασία πραγματοποιείται μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πως να πληρώσετε

Τα ειδοποιητήρια για τους ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Όσοι σκοπεύουν να τα πληρώσουν εντός του επόμενου διαστήματος, καλούνται να γνωρίζουν τους τρεις διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να το πραγματοποιήσουν:

  • Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

  • ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.
  • ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή είναι ιδιαιτέρως «τσουχτερά» καθώς ισχύει προσαύξηση κατά 100% στο αρχικό ποσό. Είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες να κινηθούν εντός του χρονοδιαγράμματος για την αποπληρωμή χωρίς να περιμένουν την υποβολή της τελευταίας στιγμής ή ανακοίνωση ενδεχόμενης παράτασης.

Πρόστιμο

Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή η μη πληρωμή τους επισύρει πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.Αναλυτικά καταβάλλεται:

  • Πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
  • Πρόστιμο ίσο με το 50% των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φόρο Μηδενικό πρόστιμο, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
  • Μηδενικό πρόστιμο , αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
Προηγούμενο Άρθρο

Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν σε Γυμνάσια και Λύκεια – Τι θα γίνει με τα κέντρα ξένων γλωσσών

Επόμενο Άρθρο

Ανοιχτά καταστήματα Κυριακή: Με τι ωράριο μπορούν να ανοίξουν σούπερ μάρκετ και εμπορικά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...