Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 4:57

Τάσος Δημητρίου: Ο captain του Πρεβεζάνικου Αμπαλί (φωτογραφίες-βίντεο)

Ο Τάσος Δημητρίου συνταξιούχος καθηγητής φυσικής αγωγής είναι ένας από τους πρωτεργάτες του Αμπαλί στην Πρέβεζα, αφού είναι από τους πρώτους που έπιασαν τις σιδερένιες μπάλες στα χέρια τους, διαδίδοντας το άθλημα και σε νεότερες γενιές.

Μάλιστα ο ίδιος έχει διατελέσει και πρόεδρος του συλλόγου φίλων Αμπαλί Πρέβεζας, ενώ αμέσως μετά την λήξη της θητείας του οι επόμενες διοικήσεις του συλλόγου του έδωσε την τιμητική θέση του Επίτιμου πρόεδρου.

Ο ίδιος πάντα χαμηλών τόνων, συνεχίζει να μαθαίνει το άθλημα σε νεώτερες γενιές ανθρώπων, ενώ συνεχίζει να λαμβάνει μέρος σε Πανελλήνια Τουρνούα, παραδίδοντας μαθήματα αθλητικού ήθους.

Στο πρόσφατο Πανελλήνιο Τουρνουά Petangue που έγινε στην Πρέβεζα, μαζί με τους Ντίνο Γιαννακό και Άγγελο Σαρηγιαννίδη, συμμετείχαν στον μεγάλο τελικό, ενώ κατάφεραν το ακατόρθωτο, να γυρίσουν ένα παιχνίδι από το 9-3 εις βάρος τους στο τελικό 13-9 και να σηκώσουν την κούπα του πρωταθλητή.

Ο Τάσος Δημητρίου με τους δύο κατά πολύ νεότερούς τους συμπαίκτες καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα έδινε οδηγίες για τα χτυπήματα, με τους Ντίνο και Άγγελο να τις τηρούν πιστά, και η νίκη να επισφραγιστεί με το κύπελλο του πρωταθλητή. Αμέσως μετά τον τελικό ο Τάσος Δημητρίου έκανε ανοικτό κάλεσμα και σε άλλους νέους ανθρώπους (άντρες-γυναίκες) να ασχοληθούν με το petangue, το οποίο δεν γνωρίζει από ηλικίες.

Μεγάλο όνειρο του Τάσου Δημητρίου η δημιουργία Ομοσπονδίας του αθλήματος και την συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε τον συναρπαστικό τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Petangue που έγινε στην Πρέβεζα

Προηγούμενο Άρθρο

Κοινωνικός τουρισμός: Ενεργοποιήθηκαν 38.000 επιταγές τον Ιούλιο – Το 6% επέλεξε Πρέβεζα (πίνακες)

Επόμενο Άρθρο

Κ.Ο.Κ.Κ.Ε – Παραδοσιακή Δημοτική βραδιά με το συγκρότημα του Ηλία Πλαστήρα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...