Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 5:31

Σύλλογος γονέων 1ου Δημοτικού Πρέβεζας: Πρωτόκολλα κορονοϊού σε σχολεία

Το ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε το πρωτόκολλο αντιμετώπισης του κορονοϊού στα σχολεία.  Όπως αναφέρει το πρωτόκολλο του Υπουργείου δεν προβλέπεται απολύμανση της αίθουσας στην οποία θα εντοπιστούν τα κρούσματα, ενώ αναστολή λειτουργίας τμήματος θα υπάρξει σε περίπτωση που το 50% +1 των μαθητών διαγνωστούν με κορονοϊό, άρα μιλάμε για μεγάλη διάδοση του ιού και καμία προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

Όλοι οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το τέταρτο κύμα πανδημίας είναι επιθετικό και πλήττει ειδικά τις νέες ηλικίες, τα παιδιά μας. Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Εδώ και ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο, οι ευθύνες της πλέον είναι εγκληματικές.

Εδώ και τώρα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, κατάλληλες αίθουσες, 15 μαθητές ανά τάξη, αυξημένο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, ναι στον εμβολιασμό – όχι στον εκβιασμό και διαίρεση των εργαζομένων, σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που όξυναν η πανδημία και η τηλεκπαίδευση.

Το Δ.Σ. του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΣΚΑΒΔΕ: Έγινε η κλήρωση στην Α’ και Β’ κατηγορία – Το πρόγραμμα του Σ.Κ Νικόπολη

Επόμενο Άρθρο

Ο μέσος Στέφανος Βασιλείου ανανέωσε στην ομάδα του ΠΑΣ Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...