Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 19:09

Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ήπειρού – Κέρκυρας – Λευκάδας: ”Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα”

Την υγειονομική κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο, όχι ο λαός και οι εργαζόμενοι.

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ώστε να καλυφτούν οι χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις.
  • Άνοιγμα Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ΑΜΕΣΑ.
  • Εξασφάλιση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Οργάνωση συστηματικών και σε μαζική έκταση διαγνωστικών τεστ στους υγειονομικούς. Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Δημιουργία έκτακτων υποδομών του δημόσιου συστήματος υγείας και ανάπτυξη δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.
  • Πρόσβαση στην περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς για όλους Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
  • μέτρα αποσυμφόρησης με ριζική μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση του μισθού των χώρων εργασίας με μεγάλο αριθμό εργαζομένων.  Μαζικά τεστ σε όλους.  Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
  • 10-15 μαθητές  ανά τάξη  στα σχολεία, να ανοίξουν κλειστές  αίθουσες, πρόσληψη εκπαιδευτικών και εργαζομένων στη καθαριότητα.  Τεστ σε  όλους τους  μαθητές  και εκπαιδευτικούς. Όχι στη κοροϊδία της «τηλεκπαίδευσης»
  • Μαζικές προσλήψεις γεωτεχνικών στον κρίσιμο για το λαό αγροτοδιατροφικό τομέα. Αποζημίωση των αγροτοκτηνοτρόφων που πέταξαν τα προϊόντα τους ή μειώθηκαν οι τιμές λόγω covid

      2)  Η κυβέρνηση, αξιοποιεί την κρίση με τον κορονοϊό για να περάσει μια σειρά νόμους σε βάρος των εργαζομένων (νέο  πτωχευτικό κώδικα,  παρεμπόδιση του απεργιακού δικαιώματος και φακέλωμα των συνδικάτων). Με διατάγματα και ΠΝΠ που παραβιάζουν κάθε έννοια δικαίου επιβάλλει εν μέσω πανδημίας σειρά αντεργατικών μέτρων. Αναστολή των συμβάσεων, επέκταση και γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, (τηλεεργασία εκ περιτροπής εργασία κα), μείωση εργάσιμου χρόνου με μείωση αποδοχών στο 50%, επεκτάσεις ωραρίων,  κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.(στο  προηγούμενο λοκ – ντάουν είχε  ανακαλέσει την κυριακάτικη εργασία). Η «στήριξη» που δίνει για τους ελαστικά εργαζόμενους και άνεργους καθώς και στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες, ειδικά στους κλάδους που θίγονται, είναι ψίχουλα.

     3)  Είμαστε αντίθετοι με κάθε αντεργατικό και αντιδημοκρατικό μέτρο όπως  η  απαγόρευση των διαδηλώσεων. Δε θα περάσει η απόπειρα  κατάργησης των διαδηλώσεων στις 17 Νοέμβρη.  (ξέρουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής  καλύτερα  από αυτούς  που  μας κουνάνε το δάχτυλο)

-Μέτωπο απέναντι στην καταπάτηση των ΣΣΕ και τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας. Απαγόρευση απολύσεων. Πλήρης καταβολή των μισθών με ευθύνη εργοδοσίας και κράτους. Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.

 -Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για το διάστημα της πανδημίας. Κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος ή νερού. Πάταξη της αισχροκέρδειας σε όλα τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης.

-Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Κανείς περιορισμός τους.

Την ώρα που καταρρέει η  πολιτική τους σε όλη την Ευρώπη , μια πολιτική που υποτάσσει τις κοινωνικές ανάγκες της υγείας, της παιδείας , της εργασίας και της ασφάλισης στο κέρδος, εμείς αγωνιζόμαστε να σωθούν οι εργαζόμενοι οι λαοί και όχι τα κέρδη.

Στις 17 Νοέμβρη  στηρίζουμε τις διαδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου  για ΨΩΜΙ- ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ  -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Στις 26 Νοέμβρη καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Βρούτση και για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Η απεργία έχει αποφασιστεί  από  τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Άρτας,  Θεσπρωτίας,  Λευκάδας και τη γενική συνέλευση αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.  Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας να πάρει αντίστοιχη απόφαση

Καλούμε τα μέλη  μας να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας-υγιεινής στους χώρους δουλειάς, στους χώρους συνωστισμού στη καθημερινότητά τους και φυσικά στο χώρο των κινητοποιήσεων με τις απαραίτητες  αποστάσεις

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ  ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

9/11/2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του

Σωματείου  Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας

Προηγούμενο Άρθρο

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας σχετικά με την λειτουργία των ΚΥ Καναλακίου και Πάργα

Επόμενο Άρθρο

Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας: Ποτέ την Κυριακή! Η Κυριακή είναι αργία!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...