Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 23:48

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας για την κατάσταση στο Γ.Ν.Πρέβεζας

Η εκρηκτική κατάσταση που συνεχίζει να υφίσταται στο νοσοκομείο Πρέβεζας λόγω  της παρατεταμένης υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης θα πρέπει να λάβει ένα τέλος. Τα εξουθενωτικά ωράρια του προσωπικού και συνεχόμενα εντέλλεσθε  δημιουργούν συνθήκες παραίτησης των γιατρών όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας και ταυτόχρονα λειτουργούν αποτρεπτικά στο επιλέξει κάποιος γιατρός να εργαστεί στο νοσοκομείο της πόλης μας με συνέπεια να υποβαθμίζονται διαρκώς η παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες της Πρέβεζας και των γύρω περιοχών.

Η Δημοτική αρχή ενώ θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση, όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμεινε αδιάφορη πίσω από τη δικαιολογία ότι δεν έχει τυπική ευθύνη. Εξάλλου ο νυν Δήμαρχος κ. Γεωργακος δεν πρωτοτύπησε ως διοικητής του νοσοκομείου μιας  και επί των ημερών του η στελέχωση ήταν στην ίδια δραματική κατάσταση.

Η Λαϊκή συσπείρωση Πρέβεζας έχοντας την ευθύνη του Δήμου δεσμεύεται ότι με σύμμαχο της τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και τους πολίτες της Πρέβεζας,  θα ασκήσει αφόρητη πίεση σε 6η υγειονομική Περιφέρεια και Υπουργείο ώστε να λυθούν τέτοιας φύσης ζητήματα και ανοίξει ο δρόμος για την εκπλήρωση του διαχρονικού αιτήματος της πρεβεζάνικης κοινωνίας για ανέγερση νέου δημοσίου νοσοκομείου στο Δήμο μας. Αναλυτικά τις θέσεις μας για τις δομές Υγείας του Νομού θα τις παρουσιάσουμε στην θεματική συγκέντρωση για την Υγεία που προγραμματίζουμε το προσεχές διάστημα

Πρέβεζα 01/09/2023

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Θοδωρής Δράκος μαζί με τον Γιώργο Νίτσα και την Ανάπτυξη Τώρα στις εκλογές

Επόμενο Άρθρο

Ο γνωστός επιχειρηματίας Νίκος Γκέλης υποψήφιος στον δήμο Πάργας με τον Αχιλλέα Γκούμα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...