Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 1:28

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας για την σχολική στέγη μετά από τα Debate: Οι μάσκες έπεσαν

Μετά από εβδομάδες προσχηματικών και επιφανειακών αντιπαραθέσεων χρειάστηκε να φτάσουμε στην τελική ευθεία των εκλογών προκειμένου να αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο η πολιτική σύμπνοια των παρατάξεων του απερχόμενου Δημάρχου και της «Ανάπτυξης Τώρα» με επικεφαλής τον κ. Νίτσα.

Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μια πολιτική νίκη της παράταξής μας η οποία ήρθε έπειτα από την επίμονη δράση και ζύμωση των πολιτικών θέσεών μας. Ήταν αυτή η δράση που ανάγκασε τους άλλους συνδυασμούς να τοποθετηθούν -επιτέλους- επί της ουσίας. Από όσα εξόχως αποκαλυπτικά ανέφεραν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στα προεκλογικά ντιμπέιτ, που διεξήχθησαν τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, σταχυολογούμε τα εξής:

Τόσο ο απερχόμενος Δήμαρχος, όσο και ο κ. Νίτσας, επικεφαλής της «Ανάπτυξης Τώρα», δήλωσαν ότι έχουν στα σχέδια τους να επιβάλλουν αντίτιμο στο δημοτικό χώρο στάθμευσης στην οδό Σπηλιάδου, αρχικά για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κ. Νίτσας έφτασε στο σημείο να προτείνει να χρησιμοποιηθούν «προσωρινά» οι αυλές των σχολείων και τα πρώην στρατόπεδα ως χώροι στάθμευσης, τη στιγμή που οι λαϊκές οικογένειες υποφέρουν από την έλλειψη ελεύθερων χώρων για τα παιδιά τους.

Ο κ. Γεωργάκος πλειοδότησε λέγοντας ότι η επιβολή αντιτίμου για τον χώρο στάθμευσης θα μπορούσε να αποφέρει στα ταμεία του Δήμου ένα ποσό της τάξης των 30.000 €, προκειμένου αυτό να διατεθεί για σχολικά γεύματα. Πρόκειται για μια κυνική ομολογία από την πλευρά του απερχόμενου δημάρχου ότι οι μαθητές του Δήμου Πρέβεζας έμειναν χωρίς σχολικά γεύματα για ένα ποσό 30.000 ευρώ, όσο κόστισε στον Δήμο μία και μόνο συναυλία!

Επιβεβαιώθηκε ότι η σύμβαση με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ για τον οδοφωτισμό φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή των παρατάξεων των κ.κ. Γεωργάκου, Νίτσα και Ροπόκη. Πρόκειται για μια αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση που παραδίδει τον οδοφωτισμό στο μεγάλο κεφάλαιο και δένει χειροπόδαρα τον Δήμο για μια ολόκληρη 12ετία, εκχωρώντας στην εταιρεία το 30% των εσόδων του από τα δημοτικά τέλη!

Είναι προφανές ότι οι δύο παρατάξεις μοιράζονται την ίδια αντίληψη, δηλαδή της «ανταποδοτικότητας», της ιδιωτικοποίησης νευραλγικών υπηρεσιών του Δήμου με τον δημότη να επωμίζεται το κόστος της κερδοφορίας των εργολάβων σε όλους τους τομείς.

Αποδεικνύεται ότι οι αγκαλιές των επικεφαλής των παρατάξεων του «Δήμου της καρδιάς μας», της «Ανάπτυξης Τώρα» και της «Δημοτικής Ανατροπής» κ.κ. Γεωργάκου, Νίτσα και Ροπόκη (ο οποίος σε αυτές τις εκλογές βρήκε στέγη στην «Ανάπτυξη Τώρα»), αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019, η ευκολία με την οποία οι υποψήφιοί τους μετακινούνται από τον ένα συνδυασμό στον άλλο δεν είναι τυχαίες. Εκφράζουν την κοινή τους αντίληψη και φανερώνουν ότι ο μεταξύ τους καβγάς είναι μόνο για το πάπλωμα.

Απέναντι σε αυτή την αντίληψη στέκεται έμπρακτα μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» και αυτό πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Από τη θέση της δημοτικής αρχής η Λαϊκή Συσπείρωση:

  1. Δε θα επιβαρύνει τους πολίτες με νέα τέλη για τη χρήση των δημοτικών χώρων στάθμευσης, των οποίων την κατασκευή έχει ήδη πληρώσει μία φορά ο λαός της Πρέβεζας. Θα απελευθερώσει τους χώρους που η απερχόμενη δημοτική αρχή παρέδωσε αντί πινακίου φακής στους ιδιώτες.
  2. Θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της στάθμευσης μέσω της μείωσης της κυκλοφορίας των οχημάτων, με την ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας.
  3. Θα αγωνιστεί για να ενισχυθεί η κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία, θα αποδώσει στα σχολεία τους πόρους της σχολικής περιουσίας και των σχολικών κληροδοτημάτων για την συντήρηση των εγκαταστάσεών τους και για να είναι αυτά ανοιχτά και κατάλληλα για τα παιδιά μας.
  4. Θα κινήσει γη και ουρανό για να ενταχθούν τα σχολεία του Δήμου Πρέβεζας στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, ιεραρχώντας τις ανάγκες των παιδιών των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών και εμπόρων ως πρώτη προτεραιότητα.
  5. Θα παλέψει για την αποδέσμευση του Δήμου Πρέβεζας από τη θηλιά της «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» με σκοπό η ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού του Δήμου να πραγματοποιηθεί με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους δημότες.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον λαό όλου του Δήμου Πρέβεζας να βγάλει τα συμπεράσματα του, να εμπιστευθεί τη Λαϊκή Συσπείρωση, τη 16η Οκτωβρίου να βρίσκονται στο τιμόνι του Δήμου Πρέβεζας ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και όχι διαχειριστές-υπηρέτες των μικρών και μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

4/10/23

Προηγούμενο Άρθρο

Την Πέμπτη η ομιλία του Νίκου Ζαχαριά στην Πάργα

Επόμενο Άρθρο

Συλλήψεις για παραβάσεις περί ναρκωτικών στην Ήπειρο το τελευταίο 48ωρο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...