Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 10:50

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον “απολογισμό” της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής

Το Σάββατο 23-9-2023 ο Δήμος Πρέβεζας πραγματοποίησε ανοικτή εκδήλωση με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «παρουσίαση του απολογισμού του Δήμου Πρέβεζας 2019-2023». Και λέμε ψευδεπίγραφο γιατί αυτό που παρακολούθησαν επί μιάμιση ώρα οι παρευρισκόμενοι ήταν μια προεκλογική φιέστα του απερχόμενου Δημάρχου, με καλεσμένους μάλιστα υπαλλήλους και στελέχη του Δήμου στην άβολη θέση να αποτελούν το επικοινωνιακό ντεκόρ του «Δήμου της καρδιάς μας».

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε εκδήλωση που διοργάνωνε ο Δήμος προβλήθηκαν διαφάνειες με το λογότυπο της δημοτικής παράταξης του απερχόμενου Δημάρχου και παραπομπή στην ιστοσελίδα του συνδυασμού του. Οφείλει να απαντήσει ο κ. Γεωργάκος, εάν δαπανήθηκε έστω και ένα ευρώ δημοτικό χρήμα ή αν αποσπάστηκε προσωπικό του Δήμου από τα καθήκοντα του για να προετοιμαστούν τα βίντεο που προβλήθηκαν, τα οποία φυσικά καμία σχέση δεν είχαν με τον απολογισμό του δήμου αλλά ήταν εξόφθαλμα προεκλογικά σποτ του Δημάρχου και της παράταξής του.

Ως προς το περιεχόμενο του «απολογισμού», είμαστε βέβαιοι πως όποιος τυχόν πολίτης βρέθηκε στην εκδήλωση αυτή θα έφυγε με την πεποίθηση πως η παρουσίαση αφορούσε κάποιον άλλο Δήμο, σε κάποια άλλη Χώρα. Ενδεικτικά:

Είδαμε στο προεκλογικό βίντεο τον κ. Γεωργάκο να παίζει με παιδιά σε παιδική χαρά. Γνωρίζουμε όμως πως οι περισσότερες παιδικές χαρές του Δήμου είναι σε κακή κατάσταση ή κλειστές, ενώ καμία δεν έχει πιστοποιηθεί! Τον καλούμε και σήμερα να έρθει μαζί μας να δούμε αν θα βρούμε στις παιδικές χαρές έστω και ένα παιδί, έστω και μία οικογένεια που να τον αντιμετωπίσει με τόση χαρά…

Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γεωργάκος προσπάθησε να ζαλίσει τους δημότες με νούμερα. Χόρευαν μπροστά στα μάτια και στα αυτιά μας τα εκατομμύρια (σταματήσαμε να μετράμε στα 55 εκατομμύρια…), βάζοντας στο μπλέντερ συμβάσεις, μελέτες, προσκλήσεις ενδιαφέροντος και ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί μηδέ εξαιρουμένων έργων των οποίων η τύχη είναι αβέβαιη αν όχι καταδικασμένη εξαιτίας των χειρισμών του Δήμου (π.χ. 6 εκατομμύρια για το κάστρο του Παντοκράτορα, 10 εκατομμύρια για μουσικό σχολείο, μελέτη για την κατασκευή ανατολικής προβλήτας εμπορικού λιμένα, έργα των οποίων η τύχη αγνοείται).

Έφτασε στο σημείο προκειμένου να πουλήσει «χάντρες στους ιθαγενείς» να συμπεριλάβει στον δήθεν απολογισμό ακόμη και έργα όπως την (εξαγγελθείσα) επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, το οποίο καμία σχέση δεν έχει με τον Δήμο Πρέβεζας αλλά θα εκτελεστεί (αν) από την εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο φυσικού αερίου!!!

Οι πολίτες της Πρέβεζας γνωρίζουν πολύ καλά τι έγινε και τι δεν έγινε από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Το βλέπουν στις υποβαθμισμένες παιδικές χαρές, στα ρημαγμένα κάστρα και στρατόπεδα, στο ρεκόρ των απευθείας αναθέσεων και των αναθέσεων «με το στόμα», το ζουν τα παιδιά τους στα σχολεία και στους αθλητικούς χώρους που βυθίζονται στην παρακμή.

Για αυτό στις 8 Οκτώβρη τους καλούμε να δώσουν την απάντηση τους! Να ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση για να μπουν στο προσκήνιο οι δικές τους ανάγκες!

Προηγούμενο Άρθρο

Νέα Πορεία για τον Δήμο Ζηρού: Με πίστη για τη νίκη και σε εγκάρδιο κλίμα η περιοδεία σε Δρυμώνα, Τσαγκαρόπουλο και Γυμνότοπο

Επόμενο Άρθρο

Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...