Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 5:24

Σχόλιο για το Μονολίθι και την τουριστική προβολή του από την Δημοτική αρχή – του Γιώργου Λαμπρακούλη

Γιώργος Λαμπρακούλης

Το επικοινωνιακό κομμάτι που χρησιμοποιεί η δημοτική αρχή προφανώς για προσωπική διαφήμιση και για να δείξουν ότι “κάτι κάνουν” μετά από την κατακραυγή των πολιτών αλλά και των ΜΜΕ για τις μηδαμινές κινήσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, με το να βγαίνουμε σε κανάλια, κανείς δεν έχει προσελκύσει, πότε και πουθενά ούτε έναν επισκέπτη σε καμία περιοχή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πουθενά παγκοσμίως.

Τώρα αφιερώματα για την Πρέβεζα αλλά και για τις καταπληκτικές πλάζ που διαθέτει η περιοχή, γινόταν και με την προηγούμενη δημοτική αρχή σε διεθνή περιοδικά αλλά και ιστοσελίδες.

Για να προσελκύσουμε επισκέπτες με βάση το Μονολίθι δεν αρκεί το μάρκετινγκ, χρειάζονται υποδομές αλλά και τα βασικά χαρακτηριστικά της διαχείρισης παραλιών ή αλλιώς beach management τα οποία δεν θα αναλύσω.

Υπάρχουν άλλωστε οι ειδικοί σύμβουλοι του Δήμου και της ιδιωτικής εταιρείας που επιλέχθηκε για την διαφήμιση του μονολιθιου.

Θα αναφέρω τις πιο σημαντικές ελλείψεις του πλάνου σχετικά με την ανάδειξη του μονολιθιου για να καταλάβετε ότι ακόμη ενα “πλάνο” (ούτε προσχέδιο μαθητών δημοτικού δεν είναι) της δημοτικής αρχής όχι μόνο δεν θα προσελκύσει επισκέπτες αλλά θα δυσφημίσει και την περιοχή.

  1. Δεν υπάρχει μπλε σημαία η οποία είναι θετικό πρόσχημα για να προσελκύσουμε επισκέπτες με υψηλό εισόδημα στην γύρω περιοχή.
  2. Δεν υπάρχουν συνθήκες προστασίας για τους επισκέπτες σε περίπτωση άσχημων καιρικών φαινομένων και φωτιάς.
  3. Δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία για την μεταφορά των επισκεπτών που διαμένουν στην όμορφη πόλη μας. Οπότε μάλλον η δημοτική αρχή αναμένει επισκέπτες οι οποίοι θα διαμένουν είτε στον Μύτικα είτε σε Βαλκάνιους που θα μας επισκεφθούν με αυτοκίνητα.
    Πώς θα έρθουν κύριοι οι επισκέπτες που θέλουν να βρεθούν στην όμορφη πόλη μας από το αεροδρόμιο του Ακτίου;;; Με τα πόδια ή με γαϊδουράκια;;
  4. Ο έλεγχος της ποιότητας των νερών της θάλασσας πιστοποιεί ότι έχουμε καθαρά νερά;;
  5. Υπάρχουν μπάρες για τους επισκέπτες με κινητικά προβλήματα;;
  6. Υπάρχουν τουαλέτες;;;
  7. Θα υπάρχει ασθενοφόρο ή ιατρικό προσωπικό επί 24ωρου βάσεως για την αντιμετώπιση κάθε είδους τραυματισμών;;
  8. Υπάρχει κάποια συννενόηση με ταξιδιωτικά γραφεία ή tour operators για την προσέλκυση επισκεπτών;;;

Ας ελπίσουμε ότι οι επισκέπτες μας θα μείνουν ικανοποιημένοι και δεν θα δυσφημίσουν την περιοχή μας.

Φωτογραφία: epirustravel.eu

Προηγούμενο Άρθρο

Επισκέψιμος και πάλι ο Βοτανικός Κήπος – Να ναι καλά και πάλι οι εθελοντές

Επόμενο Άρθρο

Ξεκίνησε η αναβάθμιση των αντλιοστασίων της Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...