Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 13:05

Σχολική ανταλλαγή του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας με το Γυμνάσιο της Γερμανικής πόλης Marl

Στα πλαίσια σχολικής ανταλλαγής, που υποστηρίζεται και επιδοτείται από το ΕΓΙΝ ( Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας ),  το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας υποδέχτηκε την Παρασκευή 15-03-2024, 21 μαθητές/τριες και 3 εκπαιδευτικούς, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής του σχολείου από το Γυμνάσιο GiL ( Gymnasium im Loekamp), από την πόλη  Marl  της Γερμανίας. Στο πρόγραμμα είχαν τη χαρά να συμμετέχουν από το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας 20 μαθητές/τριες, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Ρωμαΐδου Μαρία και Τζατζά Όλγα. Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων καλωσόρισαν την Τρίτη 19-03-2024  ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Γεωργάκος Νικόλαος και ο αντιδήμαρχος πολιτιστισμού κ. Αργυρός Λεωνίδας και τους προσέφεραν  αναμνηστικά δώρα.

Η ομάδα των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τη Γερμανία  μαζί με τους μαθητές του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας επισκέφθηκαν, εκτός από την γραφική πόλη μας και άλλα μέρη ιστορικού ενδιαφέροντος και φυσικής ομορφιάς του νομού μας, όπως την Πάργα, το Νεκρομαντείο στο Μεσοπόταμο, τον ποταμό Αχέροντα και το μνημείο Ζαλόγγου. Βεβαίως, μία εκδρομή στο νομό Ιωαννίνων θεωρήθηκε απαραίτητη για να επιστρέψουν οι φιλοξενούμενοι με τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή μας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή τους οι μαθητές ξεναγήθηκαν επίσης στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Νικόπολης και το Μουσείο, όπου και συμμετείχαν σε εργαστήριο κατασκευής ψηφιδωτών.

Φυσικά, πέρα από τη γνωριμία  με τον τόπο μας, οι μαθητές των δύο σχολείων είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους καλύτερα και να συνεργαστούν μέσω διαφορών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο. Η παραμονή τους στην πόλη μας ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις την Παρασκευή 22-03-2024.

Προηγούμενο Άρθρο

Προτάσεις του ΣΑΕΚ Πρέβεζας για νέες ειδικότητες και κάλεσμα διαλόγου

Επόμενο Άρθρο

Ημιτελικός αγώνας πρωταθλήματος κορασίδων Κ18

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...