Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 12:02

Σχολεία: Προαγωγικές, Πανελλήνιες και παράταση σχολικής χρονιάς – Όλα όσα ανακοινώθηκαν

Αυτό, ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκε το πλαίσιο επαναλειτουργίας των σχολείων.

Παράταση σχολικής χρονιάς 

Τα σχολεία -νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια- θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου. Το σχολικό έτος θα παραταθεί ως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα γυμνάσια και λύκεια. Τα self test θα συνεχίζουν να διατίθενται δωρεάν και οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πρέπει να επιδεικνύουν τα αρνητικά τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δε θα διεξαχθούν ούτε φέτος. «Αφουγκραζόμαστε τη γενικότερη πίεση των μαθητών και θεωρήσαμε σημαντικό να αφιερώσουν οι μαθητές περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης διδασκαλία και στην εμβάθυνση της ύλης», εξήγησε η υπουργός.

Πως θα γίνει η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο

Αναφέρθηκε, επίσης, στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, καθώς και στη δυνατότητα συμπλήρωσης παράλληλου μηχανογραφικού. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακά τμήματα μέσω πανελληνίων, είτε σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους και ορισμένα άλλα κριτήρια. Ο αριθμός των εισακτέων ανά πανεπιστημιακό τμήμα θα ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως, 9.500 εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί έως σήμερα στο πλαίσιο των αδιάθετων εμβολίων, ενώ από τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό που προσήλθαν για επανέλεγχο μετά τη δήλωση των self test, 1.753 βγήκαν θετικοί.

Όσο αφορά τα πανεπιστήμια, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου.

Τέλος, 367.868 αιτήσεις voucher για αγορά τάμπλετ ή λάπτοπ έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής για ισάριθμους μαθητές, από 4 έως 24 χρονών.

Προηγούμενο Άρθρο

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Εμβολιάστηκε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...