Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 8:25

Σχολεία: Οι λοιμωξιολόγοι κρατούν το «κλειδί» για το άνοιγμα – Το σχέδιο της Κεραμέως

Το «κλειδί» για να… ανοίξει το λουκέτο που έχει μπει εδώ και καιρό στα σχολεία κρατούν οι λοιμωξιολόγοι, που θα συνεδριάσουν σήμερα (04.01.2021), παρουσία και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Οι επιστήμονες θα κάνουν ουσιαστικά «ταμείο» και θα εξετάσουν τα δεδομένα μετά το «άνοιγμα» της αγοράς (σ.σ. με το click away ενόψει των γιορτών) αλλά και την κινητικότητα των πολιτών τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Τα όσα θα «δουν» θα είναι καθοριστικά για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Η κυβέρνηση, πάντως, είναι αποφασισμένη να τα ανοίξει στις 11 Ιανουαρίου.

Στην τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων θα βρεθεί και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που θα παρουσιάσει στους ειδικούς τις προτάσεις για ν’ ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα, πάντως, με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου. Και αυτό. όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ, γιατί «ο συνδυασμός λιανεμπορίου –click away και σχολείων είναι προβληματικός, θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων αρχές Φεβρουαρίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προτάσεις που θα παρουσιάσει η υπουργός Παιδείας προκειμένου να πείσει τους ειδικούς ότι η επαναλειτουργία της εκπαίδευσης δεν θα επηρεάσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είναι:

  • η επέκταση των δωρεάν τεστ αντιγόνων μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως σε αυτούς που φοιτούν στο Λύκειο
  • η έναρξη και λήξη των μαθημάτων σε διαφορετικές ώρες, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός
  • η είσοδος και έξοδος των μαθητών από διαφορετικές εισόδους και εξόδους, επίσης, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής εάν το θέμα του μεταλλαγμένου ιού θα φέρει κάποια αλλαγή στις αποφάσεις των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων.

Προηγούμενο Άρθρο

Στον προϋπολογισμό του Νέου Έτους για το Νοσοκομείο τα 570.000 ευρώ

Επόμενο Άρθρο

Βανδαλισμοί σε Κυανή Ακτή και 1ο Γυμνάσιο (φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...