Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 18:17

Σχολεία: Ανοίγουν κανονικά την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου – Τι γίνεται στην Πρέβεζα

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου όπως τόνισε τόσο η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή όσο και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ο κ.Κόπτσης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων.Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα».

Ακόμη τόνισε πως «λειτουργούμε πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος, η οποία εξεδόθη πριν από λίγες μέρες και η οποία καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες».

Σχετικά με την επιστροφή της χρήσης της μάσκας, ο κ. Κόπτσης υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή, στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας».

Στην Πρέβεζα…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onprevezanews.gr, αρκετοί γονείς υπό τον φόβο των ιώσεων, αλλά και του covid-19, θα στείλουν τα παιδιά τους την Δευτέρα κανονικά στα σχολεία, ωστόσο θα συστήσουν στα παιδιά τους να κάνουν χρήση μάσκας και ας μην είναι υποχρεωτικό.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα μας μετέφεραν αρκετοί γονείς τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να βρουν αντιβιωτικά και άλλα σιρόπια στα φαρμακεία, ωστόσο τα ράφια και τα συρτάρια τους είναι άδεια.

”Φοβόμαστε, από τη μία ο covid-19 και από την άλλη οι ιώσεις τα παιδιά μας ταλαιπωρούνται απίστευτα. Αλλά δεν υπάρχουν και φάρμακα. Οπότε τα στέλνουμε σχολείο αλλά με μάσκα” μας είπαν.

Κάποιοι άλλοι υπό τον φόβο των απουσιών θα στείλουν τα παιδιά τους κανονικά αν και οι ίδιοι δε το επιθυμούν, αλλά και από την άλλη δεν έχουν κάποιον να τα κρατήσει και σπίτι καθώς είναι εργαζόμενοι.

Προηγούμενο Άρθρο

11χρονη έπιασε τον σταυρό στην Καστροσυκιά (pics)

Επόμενο Άρθρο

Με το δεξί στο 2023 ο Φιλαθλητικός – Κέρδισε με 3-0 την Σταυρούπολη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...