Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 15:37

Συνεχίζεται η φωτιά στο Καναλάκι – Μάχη να μην φτάσει στα σπίτια

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν μέχρι και αυτή την στιγμή η φωτιά που ξεκίνησε από τρεις διαφορετικές εστίες (χωριό Νάρκισσος, στην Κάτω Σκαφιδωτή και στο Σκεπαστό)στην ευρύτερη περιοχή του Καναλακίου, λίγο πριν της 3 το μεσημέρι.

Μάλιστα λόγω των ισχυρών ανέμων και του δύσβατου της περιοχής από την πρώτη στιγμή είχε ζητηθεί η συνδρομή και εναέριων μέσων.

Έτσι λοιπόν οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής είναι 11 οχήματα από της πυροσβεστικές υπηρεσίες Πρέβεζας, Πάργας, Φιλιππιάδας, Θεσπρωτικού, Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων με 41 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα με 24 πυροσβέστες από Κοζάνη, Φιλιππιάδα και Ιωάννινα, καθώς επίσης δύο αεροπλάνα πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Τις δυνάμεις της πυροσβεστικής συνδράμει και ο Δήμος Πάργας με μία υδροφόρα και δύο σκαπτικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Πρέβεζα και στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, οι άνεμοι έχουν κοπάσει, ενώ σκοπός είναι να περιοριστεί η φωτιά να μην φτάσει στα σπίτια.

‘’Είναι μία δύσβατη περιοχή και δεν μπορούν να μπούνε οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι οποίες περιμένουν στο ύψος του δρόμου’’ τόνισε ο Νίκος Ζαχαριάς.

Πάντως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά μπήκε από ανθρώπινο χέρι για κάποιους λόγους, κάτι που θα φανεί από τις ανακρίσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Προηγούμενο Άρθρο

Μπαμπάς έγινε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ντόντης

Επόμενο Άρθρο

Καλλιεργούσε δενδρύλλια Κάνναβης στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...