Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 16:55

Συνεχίζεται η δυναμική συνεργασία μεταξύ ALATI sea food & more και Κτήματος Μπαραφάκα

Βραδιά γευσιγνωσίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ALATI sea food & more, με καλεσμένο τον ιδιοκτήτη του Κτήματος Μπαραφάκα, κ. Χρήστο Μπαραφάκα.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ALATI sea food & more κ. Δημήτρης Κατσάνος συνεχίζει την συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κρασιού της χώρας με πολλές διεθνής βραβεύσεις.

Μάλιστα ο κ. Κατσάνος φανερά ικανοποιημένος από την μέχρι σήμερα συνεργασία μεταξύ των δύο επιχειρήσεων αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο Κτήμα ”Μπαραφάκα”, δείχνοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προϊόντα, κάνοντας και τις δικές του συνοδευτικές προτάσεις με τα εξαιρετικά φρέσκα ψάρια που μπορούν να βρουν καθημερινά στο κατάστημά του οι πελάτες του.

Η οικογένεια Μπαραφάκα δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού από το 1920 στην περιοχή της Νεμέας με τον Χρήστο Μπαραφάκα να ξεκινά το 2002 την πρώτη οινοποίηση των 80 στρεμμάτων του οικογενειακού αμπελώνα στην περιοχή, όπου είναι μια από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες Π.Ο.Π της Ελλάδας, με πρεσβευτή το Αγιωργήτικο και διεθνές ποικιλίες σταφυλιών.Το 2004 πραγματοποιείται η πρώτη εμφιάλωση στο σύγχρονο οινοποιείο που χτίστηκε στους πρόποδες του προφήτη Ηλία.Ο στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα με τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής της Νεμέας. Όλα τα κρασιά του κτήματος παράγονται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα των 140 σήμερα στρεμμάτων. Στο Κτήμα Μπαραφάκα η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται με ιδιαίτερη φροντίδα από τα μέλη της οικογενείας.

Οι ετικέτες του Κτήματος Μπαραφάκα

Το κτήμα Μπαραφάκα παράγει 200,000 φιάλες τον χρόνο, από τις οποίες οι ετικέτες είναι οι εξής: ‘Αμπέλου Ιδέα’ ερυθρός, ‘Αμπέλου Ιδέα’ λευκός, ‘Yfos’ ξηρός λευκός οίνος. ‘Saint Modesto’ροζέ ξηρός, ‘Τρεις Μάγισσες’ ημίξηρος ημιαφρώδες οίνος. Οι ‘Νεράιδες’ ένας ημίξηρος ημιαφρώδεις λευκός. Το ‘Φυλαχτό’ ένας φυσικός γλυκός οίνος από την ποικιλία Ασύρτικο. Επίσης ‘Apocalypsis’ Αγιωργίτικο ερυθρός premium vineyard selection, το ‘Χίλια Χρονιά’ ερυθρό, ‘Χίλια Χρόνια’ λευκός. Όλα τα κρασιά του κτήματος Μπαραφάκα έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και έχουν κερδίσει μεγάλες διακρίσεις σε χρυσά και ασημένια βραβεία ανάμεσα σε πολύ γνωστά και διεθνή κρασιά.

Μια επίσκεψη από το ALATI sea food & more, θα πείσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες και λάτρεις των ψαριών από την μεγάλη ποικιλία του καταστήματος πάντα με την συνοδεία ενός επίσης εξαιρετικού κρασιού.

Ακούστε τι δήλωσαν στην κάμερα του onprevezanews.gr οι κ.κ. Κατσάνος και Μπαραφάκας

Προηγούμενο Άρθρο

Κερδίστε 4 προσκλήσεις για παιδική παράσταση – Δείτε πως…

Επόμενο Άρθρο

Ζητούνται από Beach Bar της Πρέβεζας σερβιτόροι/ες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...