Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 10:41

Συνελήφθη ημεδαπός στην Άρτα για κλοπές, καθώς και ημεδαπός, στον οποίο διέθετε τα κλοπιμαία με αντάλλαγμα ναρκωτικά

Ταυτοποιήθηκαν επιπλέον δύο συνεργοί τους

Στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών που έλαβαν χώρα κατά την τελευταία εβδομάδα σε περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας, σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας δικογραφία σε βάρος τεσσάρων συνολικά ατόμων, που κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 3 ημεδαπούς, ηλικίας 47,42 και 26 χρονών και 39χρονη ημεδαπή, εκ των οποίων συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία ο 47χρονος και ο 42χρονος.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αρχικά προέκυψε η εμπλοκή του 47χρονου και της 39χρονης στις διερευνώμενες περιπτώσεις κλοπών και ειδικότερα σε :

κλοπή ποτών και αναψυκτικών αξίας 50 ευρώ από ψυγείο περιπτέρου, που έλαβε χώρα στην Πρέβεζα,

κλοπή χρηματικού ποσού 300 ευρώ και διαφόρων ειδών αξίας 100 ευρώ από επιχείρηση τροφίμων σε περιοχή της Πρέβεζας,

απόπειρα κλοπής από ναό σε χωριό της Άρτας και

κλοπή ταμειακής μηχανής με χρηματικό ποσό 100 ευρώ, καπνικών προϊόντων, αναψυκτικών και σνακ συνολικής αξίας 1250 ευρώ από περίπτερο σε χωριό της Άρτας.

Από την περαιτέρω έρευνα διακριβώθηκε ότι ο 47χρονος διέθετε τα κλοπιμαία στον 42χρονο και τον 26χρονο, με αντάλλαγμα ναρκωτικές ουσίες με τις οποίες τον προμήθευαν, ενώ εκείνοι προχωρούσαν στη συνέχεια στην εκποίηση των κλοπιμαίων αποκομίζοντας οικονομικό όφελος.

Χθες (11-12-2023) το πρωί εντοπίστηκαν ύστερα από αναζητήσεις και συνελήφθησαν ο 47χρονος και ο 42χρονος, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

ποσότητα κάνναβης βάρους 20,56 γραμμαρίων

δύο τρίφτες κάνναβης,

διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια εργασίας,

καπνικά προϊόντα, αναψυκτικά, τρόφιμα και 4 ρολόγια χειρός (προερχόμενα από τις κλοπές) και

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν ο 47χρονος και η 39χρονη κατά τη διάπραξη των κλοπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Συνελήφθη αλλοδαπός για απόπειρα κλοπής σε περιοχή της Θεσπρωτίας

Συνελήφθη σήμερα (12-12-2023) πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος λίγη ώρα νωρίτερα, αποπειράθηκε μετηχρήσηκατσαβιδιούναπαραβιάσεικλειδαριάψυγείουαπόκατάστημαυγειονομικού ενδιαφέροντος, με σκοπό να αφαιρέσει αναψυκτικά και ποτά.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι ο αλλοδαπός είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Εξιχνιάστηκε κλοπή στην Άρτα σε βάρος ηλικιωμένης

Ταυτοποιήθηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας ημεδαπή, για κλοπή που έλαβε χώρα την 25/11/2023 στην Άρτα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, η κατηγορούμενη μαζί με ημεδαπή συνεργό της, η οποία αναζητείται, εισήλθαν σε σπίτι όπου διέμενε ηλικιωμένη και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 300 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
Συνελήφθη ημεδαπός για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Συνελήφθη χθες (11-12-2023) το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με αλκοολόμετρο,  διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
 

Σύλληψη ημεδαπού για διατάραξη της ασφάλειας της οδικής συγκοινωνίας

Συνελήφθη χθες (11-12-2023) το απόγευμα από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού ημεδαπός, για διατάραξη της ασφάλειας της οδικής συγκοινωνίας.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε, όταν ανεπιτήρητος όνος, ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου, εισήλθε σε επαρχιακή οδό σε περιοχή του Δήμου Ζηρού, επί του οποίου προσέκρουσε οδηγός διερχόμενου αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα τη θανάτωση του ζώου και την πρόκληση υλικών ζημιών στο όχημα.

Προηγούμενο Άρθρο

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής

Επόμενο Άρθρο

Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας για το εργατικό δυστύχημα στον Ωρωπό Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...