Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 12:25

Συναυλία με έργα για βιολί και πιάνο – Με την Ελεάννα Στράτου στο βιολί και την Ελεονώρα Αποστολίδη στο πιάνο

Η Ελεάννα Στράτου και η Ελεονώρα Αποστολίδη συμπράττουν σε ένα απαιτητικό ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο, σε έργα των Johannes Brahms και Ludwig  van Beethoven. H μυθική, απαιτητική, με τεράστια συναισθηματική γκάμα Σονάτα για πιάνο και βιολί αρ. 9, έργο 47 του L.v. Beethoven αποτελείται από ένα πρώτο μέρος άγριο, ένα δεύτερο στοχαστικό και ένα τρίτο χαρμόσυνο και ενθουσιώδες, ενώ η Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 3, έργο 108 του J. Brahms είναι η τελευταία από τις σονάτες του για βιολί, έργο της ώριμης περιόδου του συνθέτη και επιτομή του ρομαντισμού.

Πρόγραμμα

L.v. Beethoven Σονάτα για πιάνο και βιολί αρ. 9, έργο 47
I.Adagio sostenuto — Presto
II.Andante con variazioni
III. Finale. Presto

  1. Brahms Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 3, έργο 108
    Ι.Allegro
    ΙΙ.Adagio
    ΙΙΙ.Un poco presto e con sentimento
    ΙV. Presto agitato

Ελεάννα Στράτου γεννήθηκε το 2001 και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στο Ωδείο “Πολυρυθμία” Πρέβεζας με την Ναταλία Volckening-Τσουπρά. Aπο το 2017 καθηγητής της είναι ο Γιώργος Δεμερτζής στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης  Ακαδημίας Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου ( Hochschule für Musik und Theater München ) αποκτώντας Bachelor με άριστα στην τάξη της Prof. Lena Neudauer με υποτροφία της Deutscher Akademischer Ausstauschdienst (DAAD). Από τον Οκτώβριο του 2023 φοιτά στην Ανωτάτη Ακαδημία Μουσικής και Χορού της Κολωνίας (Hochschule für Musik und Tanz) στην τάξη της Prof. Mihaela Martin.
Έχει λάβει 1ο Βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό “ΦΙΛΩΝ” του Ωδείου Αθηνών (2015), έλαβε ετήσια υποτροφία διδάκτρων (2015) από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο πλαίσιο προγράμματος χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, έλαβε 1ο Βραβείο στον διαγωνισμό  International Moscow Music Competition (2021)  στο βιολί  αλλά και 1ο Βραβείο στην μουσική δωματίου (piano trio) στον ίδιο διαγωνισμό. Eχει πάρει μέρος σε masterclasses μεταξύ άλλων με τους Christoph Poppen ,Iason Keramidis, Benjamin Schmid , Noe Inui, Ariadne Daskalakis, Dirk Mommertz (Faure Quartett), Pierre Colombet (Quator Ebene).
Έχει δώσει συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία και Ελλάδα. Πρόσφατα επίσης συνέπραξε σε συναυλία ως έκτακτο μέλος στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και σε συναυλία στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου. Έχει παίξει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το κουαρτέτο εγχόρδων αρ.81b του Βρετανού συνθέτη Nimrod Borenstein στην αίθουσα “Σταύρος Νιάρχος” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Carnegie Hall.  Είναι μέλος του Isny Opernfestival και μέλος του Ensemble Oktopus της Ανωτάτης Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας  Κωνστάντιας Γουρζή και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες του που ηχογραφήθηκαν για τη Βαυαρική Ραδιοφωνία (Bayerischer Rundfunk).

Η Ελεονώρα Αποστολίδη γεννήθηκε στη Πρέβεζα το 1995 και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου από τη μητέρα της Εντέλα Ρώσση. Σε ηλικία 15 ετών έλαβε Δίπλωμα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας, “Σπύρος Δήμας” και στη συνέχεια μελέτησε δίπλα στους Χαράλαμπο Αγγελόπουλο, Paul Ostrovsky,
Willis Delony, Ana Maria Otamendi και Evelyn Crochet. Είναι Διδάκτωρ του Louisiana State University School of Music με κύρια ειδίκευση την εκτέλεση πιάνου και δευετερεύουσα ειδίκευση τη μουσική δωματίου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ήταν Graduate Assistant για τα τρία συνεχόμενα έτη στο
ίδιο πανεπιστήμιο.
Είναι νικήτρια πολλών διαγωνισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κυριότερους τους: Rome Grand Prize Virtuoso, Camerata Artists International Competition, Louisiana State University Concerto Competition, American Protégé International Competition for Piano and Strings, AADGT Passion of Music στη Νέα Υόρκη. Ως σολίστ έχει συμπράξει με τη Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μ.Ο.Υ.Σ.Α και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Λουιζιάνας. Η Ελεονώρα έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, Ισπανία, Ουγγαρία, στο Βέλγιο, στις Η.Π.Α και έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες όπως το Carnegie Hall, Merkin Hall, Steinway Hall, Wiener Saal, Castle D’Ursel, Mέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας έργα για σόλο πιάνο και έχει παρουσιάσει με τον συνεργάτη της Nicholas Fahrenkrug (βαρύτονος) τον κύκλο τραγουδιών Die Schöne Müllerin του Franz Schubert. Παράλληλα με την καλλιτεχνική της δράση, η Ελεονώρα είναι αφοσιωμένη στη διδασκαλία και οι μαθητές της έχουν διακριθείς σε διεθνείς διαγωνισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 IANOΥΑΡΙΟΥ 2024 | ΩΡΑ 20:30

TIMH ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 € | ΜΕΙΩΜΕΝΟ 5 €

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: TICKETSERVICES

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ | ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41 ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ.:  2103634000

Προηγούμενο Άρθρο

Συγχαρητήριο μήνυμα του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας για την διάκριση μαθητών/μαθητριών στον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό « Ο Θαλής»

Επόμενο Άρθρο

Ψηφιακή κάρτα εργασίας – Οι κλάδοι που θα την εφαρμόσουν από 1.1.2024  

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...